20 Şubat 2020 09:04

Uğur Motorlu Araçlar’da çalışan yaklaşık 100 işçi işten çıkarıldı

Nazilli'de bulunan Uğur Motorlu Araçlar fabrikasında yaklaşık 100 işçi işten çıkarıldı. Fabrikada bir süredir işçilere işten ayrılmaları yönünde baskı uygulanıyordu.

Fotoğraf: Google Maps

Reklam

Aydın Nazilli'de bulunan Uğur Şirketler Grubuna ait Uğur Motorlu Araçlar (UMA) fabrikasında 100’e yakın işçi işten çıkarıldı. 300 işçinin çalıştığı fabrikada bu sabah işe giden yaklaşık 100 işçi fabrikaya giremedi. İşçiler fabrika girişinde işten çıkarıldığını öğrendi. İşçiler, bir süredir işten ayrılmaları yönünde patron ve yöneticilerin kendilerine baskı uyguladığını ifade etti.

14 Ekim 2019 tarihinde kayyumdan yönetimi devralan Uğur Şirketler Grubu yöneticileri işçileri parça parça toplayarak yaptığı toplantılarda, fabrikanın iş yapmadığını iddia ederek “Ya Uğur Soğutmaya gideceksiniz, ya üretim için yeni siparişler bulunmadığından 5 ay ücretsiz izine çıkaracağız, ya da ihbar tazminatı almadan sadece kıdem tazminatı alarak işten ayrılacaksınız. Bunları kabul etmezseniz İstanbul'daki firmamıza temizlik personeli olarak gönderileceksiniz” demişti.

Fabrika yönetiminin işçilere “Arabulucu anlaşması yapacağız” diyerek zorla evrak imzalattığı da iddia edildi. İşverenin işçilerle yaptığı toplantılar devam ederken çıkarılan işçi sayısının artması bekleniyor. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam