16 Şubat 2020 12:51

İmamoğlu’ndan TÜRGEV tepkisi: Bu eşkıyalık duruşu

Ekrem İmamoğlu, TÜRGEV’den geri alınan İBB binasının Beyoğlu Belediyesine devredilmesi kararına tepki gösterdi: Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıyalık duruşudur.

Fotoğraf: Erhan Elaldı/AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TÜRGEV’den geri alınan İBB binasının Beyoğlu Belediyesine devredilmesi kararına tepki gösterdi: Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıyalık duruşudur.Kararı, yürürlüğe koymayacağız.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattının test sürüşünde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, TÜRGEV’den geri alınan İBB binasının AKP'li Meclis üyelerinin oylarıyla Beyoğlu Belediyesine devredilmesi kararına “Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıyalık duruşudur. İstanbul halkının malını gasp edemezler. Kararı, yürürlüğe koymayacağız" dedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; İmamoğlu, TÜRGEV‘den geri alınan Beyoğlu Örnektepe’deki arazi ve üzerindeki yurt binasının İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP grubunun oylarıyla Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis etme kararı alınmasına tepki gösterdi:

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: “Bu resmen, meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıya anlayışı. Kamu vicdanı değil, eşkıya anlayışı, eşkıya duruşu. Eşkıyanın ne anlama geldiğini biliyorsunuz; malını gasbetmek. Örnektepe’de, İBB olarak yurt yapıyoruz, ki hazırlığımızı yapıyoruz. Bir kreş yapacağız, parkla bağlantısını yapacağız, sosyal tesislerimiz olacak artı o yurdumuzu İBB olarak hizmete açacağız. Bizden daha güvenilir, bizden daha iyi süreci yönetecek bir başka kurum yok. A, B, C, D vakıfları benim umurumda değil. Şimdi eşkıyalık yaparak, kendince Meclis’te karar alarak ne yapıyorlar? Süreci bypass edecekler. Neymiş efendim? Bu projeyi, Meclis üzerinden X belediyeye tahsis edecekler, o belediye üzerinden de istedikleri gibi hareket edecekler. Hani kusura bakmasınlar ama ‘pışık’ derler ya çocuklar gözleri ile yaptıkları oyunda; aynı öyle der 16 milyon insan da.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BOSCH'ta ücret farkı uçuruma döndü

SONRAKİ HABER

Avukat İlke Işık: IŞİD’li kadınlar nasıl tahliye edildi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...