07 Aralık 2019 11:30

Fransa’da grev 3. gününde: Ulaşım hatları durdu

İktidarın emeklilik reformu girişimine karşı greve çıkarak hayatı durduran Fransalı işçiler, eylemlerini sürdürüyor.

Fotoğraf: Eren Araman

Paylaş

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un emeklilik reformu tasarısına karşı geniş çaplı protestolar perşembe gününden bu yana sürüyor. Le Monde’da yer alan habere göre, grev nedeniyle felç olan ulaşım hatlarında pazartesi gününe kadar bir iyileşme beklenmiyor. Paris-I Panthéon-Sorbonne Üniversitesi’nde akademisyen ve Çağdaş Dünyalar Sosyal Tarih Merkezi Direktör Yardımcısı Isabelle Lespinet-Moret’ye göre, sendikalar 1995’teki grevden beri bugün olduğu gibi birleşmemişti.

Fransa’da altı yüksek hızlı trenden (TGV) beşi ve banliyö tren hattı Transilien seferlerinin yüzde 85’i iptal oldu. Paris metrosunun 9 hattı kapatıldı. SNCF (Fransa devletine ait ulusal demiryolu işletmesi) ve RATP (Paris taşımacılığına hizmet veren devlet işletmesi) yetkilileri pazartesi gününde bu tablonun değişmeyeceğini öngörüyor. SNCF, yolcularına, seyahatlerini iptal etmelerini veya ertelemelerini tavsiye ediyor.

Grevin üçüncü gününde sarı yeleklilerin de başta başkent Paris olmak üzere pek çok kentte alanlara çıkarak hükümeti protesto etmesi bekleniyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Cumartesi Anneleri, 767. hafta buluşmasında Hüseyin Taşkaya’nın akıbetini sordu

SONRAKİ HABER

Emekliye bin lira maaş cenderesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...