27 Kasım 2019 11:23

İstanbul Aydın Üniversitesinde öğrenci kulübüne ikinci kez "kayyum" usulü atama

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri; Gazetecilik Kulübü’ne ikinci defa seçimsiz başkan atanmasına tepkili.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

İstanbul Aydın Üniversitesi Gazetecilik Kulübünde, ikinci defa başkan ve başkan yardımcısı kulüp danışman hocasının kararıyla belirlendi. Yapılan bu değişikliği dahi günler sonra öğrenen kulüp üyesi öğrenciler, kulüp üzerinde yetki ve söz sahibinin öğrenciler olduğunu vurguladı.

ÖĞRENCİLER HABERDAR EDİLMEDİ

Aynı dönemde ikinci kez kulüp danışman hocasının kararıyla yönetim değişikliği yapıldığını söyleyen ve isminin açıklanmasını istemeyen bir öğrenci süreci şöyle anlattı: “Senenin başında kulüp işlerinin gecikmemesi için kulüp danışman hocasının tavsiyesiyle iki adayın ortaklaştığı bir yönetim kuruldu. Seçim hiçbir zaman kulüp gündeminde olmadı. Bu defa da hocanın ilk seçtiği başkan ve başkan yardımcısının kulübü yönetemediğinin farkına varan kulüp danışman hocası yine karar verip yeni başkan ve başkan yardımcısı atadı! Bu süreçte yönetim kurulundaki öğrenciler üyeler haberdar edilmedi.”

Tepkilerinin kişisel bir amacının olmadığını vurgulayan öğrenciler, “Bizim kimseyle özel bir problemimiz yok. Yeni atanan başkan ve başkan yardımcısını zaten bu süreçte tanıdık. Bizim tepkimiz sahibinin öğrenciler olduğu bir kulüpte öğrencilerin tanınmaması” diye konuştu. Tepkilerden sonra kulübü toplantıya çağıran öğrenciler toplantıda yine danışman hocanın engeliyle karşılaştıklarını ifade etti. Kulübün kapanma sürecine girdiğini söyleyen öğrenciler, “Kulübün kapatılmasıyla, danışman hoca bulamamakla tehdit ediliyoruz. Talebimiz sadece seçimdi. Bulabilirsek danışman hoca bulup yeni bir kulüp açmayı deneyeceğiz. Eğer bulamazsak kulüp olmasa da biz okulun dışında herhangi bir yerde etkinlikler düzenlemeye, şu an ki kulüpten daha faal bir şekilde çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AYM, cinsel istismar iddiasında takipsizlik kararı verilmesini hak ihlali kabul etti

SONRAKİ HABER

Mansur Yavaş: Önümüzdeki yaz Ankaralılar daha ucuz sebze, meyve yiyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...