09 Kasım 2019 13:05
Son Güncellenme Tarihi: 09 Kasım 2019 13:39

Fatih'te ölü bulunan 4 kardeşin cenazeleri için üvey kardeşlerden onay

Fatih'te 4 kardeşin ölü bulunmasının ardından üvey kardeşleri cenazelerin Serpil Alkan'a teslim edilmesi için sözlü onay verdi. Cenazelerin teslimi için resmi yazı bekleniyor.

Fotoğraf: Lale Bildirici/AA

Paylaş

Fatih'te kapısında 'Dikkat siyanür var' yazılı not olan bir evde, 2'si kadın 4 kardeşin yaşamını yitimesinin ardından ölen kardeşlerin yakın arkadaşı Serpil Alkan, Adli Tıp Kurumuna dilekçe vererek cenazelerin, defin işlemleri için kendisine teslim edilmesini istedi. Yetişkin kardeşlerin Mersin'de yaşayan üvey kardeşleri de cenazelerin Alkan'a teslimine onay verdi.

Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'ndeki bir dairede ölü bulunan Cüneyt (48), Oya (54), Kamuran (60) ve Yaşar Yetişkin (56) kardeşlerin Adli Tıp Kurumundaki cesetleri üzerindeki inceleme sürüyor.

4 kardeşin cenazesi adli tıpta bekletilirken Mersin'de bulunan üvey kardeşler ise, cenazelerin aile dostu Serpil Alkan tarafından alınmasını onayladı.

Avukat Aydın Egemen ile beraber Adli Tıp Kurumu'na gelen Serpil Alkan, 4 kardeşin Mersin'de bulunan üvey kardeşlerinden biriyle telefonda görüştü. Cenazelerin alınması için yapılan görüşmenin detaylarını anlatan Serpil Alkan, üvey kardeşlerin cenazelerin alınması için kendisine onay verdiğini söyledi. Mersin'den üvey kardeşler tarafından yazılmış dilekçe beklediklerini ifade eden Alkan şöyle konuştu:

“Şimdi kardeşlerinden bu savcılıkta bulunan kağıdı bekliyoruz. Telefonla da görüştüm. En azından ulaşabildik yoksa bunların cenazeleri ortada kalacaktı ve kimsesizler mezarlığına gidecekti. Hem seviniyorum hem üzülüyorum. Nebile hanım onay verdi. Şimdi Mersin'den kağıt bekliyoruz.”

ÜVEY KARDEŞLER: İMKANIMIZ YOK

4 kardeşin Mersin'de yaşayan üvey kardeşleri Sebile İnan ile Nebile Atış, “Biz de istemeyiz kardeşlerimizin kimsesizler mezarlığına gömülmesini ancak cenazeleri alacak imkânımız yok, büyüklerimizin adım atmasını bekliyoruz” demişti.

SERPİL ALKAN SAVCILIĞA BAŞVURMUŞTU

Yetişkin kardeşlerin yakın arkadaşı Serpil Alkan dün avukatıyla beraber Adli Tıp Kurumuna gelerek gazetecilere açıklama yapmıştı. Alkan, cenazeleri teslim almak için önce savcılığa başvurduğunu söylemiş ve sonrasında da defin işlemlerini yapabilmek için Adli Tıp Kurumuna dilekçe vererek cenazelerin kendisine teslim edilmesini istediğini belirtmişti.

Oya Yetişkin'in 35 yıllık arkadaşı olduğunu anlatan Alkan, ailenin ekonomik zorluklar yaşadığını aktararak "Kamuran bana, 'Bizim başımıza bir şey gelirse, bizim hakkımızı koruyacağına eminim. Sana vasiyette bulunuyorum' demişti. Savcılığa gittim ve ifade verdim. Adli Tıp Kurumuna yönlendirildim. Cenazeyi almamı uzatıyorlar. Ben kardeşlerin 35 senelik arkadaşıyım aileden gelip arayan biri yok. Anons ediyorum sizlerin aracılığıyla ama kimse gelmiyor. Teşhis için beni içeri sokarlarsa siyanür içtikleri için maskeyle gireceğim. Benim cenazeyi tespit etmem gerekiyor" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK’in ödenmeyen ücretler için yapacağı eylem engellendi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Adnan Bilen'e ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 7 bin TL para cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...