06 Kasım 2019 09:30

Yazar Gülsüm Cengiz, TÜYAP'ta okurlarıyla buluşuyor

Çocuk ve gençlik edebiyatının usta kalemlerinden Gülsüm Cengiz, bugün TÜYAP Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşuyor.

Gülsüm Cengiz fotoğrafı: Evrensel

Paylaş

Çocuk ve gençlik edebiyatının usta kalemlerinden Gülsüm Cengiz, TÜYAP Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşuyor. Bugün, Ginko Çocuk tarafından 14.00-14.45 saatleri arasında Karadeniz Salonu’nda düzenlenecek etkinlikte Gülsüm Cengiz, “Ayşe’nin Günleri” kitabının devamı olan “Bir Bulutun Ardında”yı anlatacak, çocuk ve genç okurlarının sorularını yanıtlayacak.

AYŞE’NİN GÜNLERİ’NDEN 20 YIL SONRA

Ayşe’nin Günleri serisinin ilk kitabı İlk Adımlar’da Gülsüm Cengiz, her yaştan okurun kalbinde taht kuran Ayşe karakterini titizlikle işlerken, o dönemin Türkiyesinde emekçi bir ailenin çocuğu olmanın zor ve o kadar da iç ısıtan yanlarına ayna tutuyor. Birçok dünya diline çevrilen, Türkiye’den sonra Avusturya’da, İsviçre’de, Suriye’de, Almanya’da ve Hırvatistan’da uluslararası beğeni kazanan, çeşitli ödüllere layık görülen Ayşe’nin Günleri’nden 20 yıl sonra yazılan Bir Bulutun Ardında’da, kitabın ana karakteri Ayşe, bizi onu bıraktığımız yerde karşılıyor. Tüm güçlüklere rağmen ilkokulu bitirmiş, eğitimini sürdürmeye kararlı bir genç var karşımızda.

TÜRKİYE’NİN YAKIN TARİHİNİ HATIRLATIYOR

Türkiye, Ayşe için anne desteği olmadan kadınlığa evrilmek, geçici işlerle ailenin geçimini sağlamaya çalışan babası ve ev işlerini omuzlayan ablası Aynur’la birlikte yoksulluk ve yoksunluk içinde yaşamak demek. 80’li yıllarda kurtuluşu eğitimde gören, öğretmen olma hayali kuran Ayşe, gerek yaşam mücadelesi, ümidi ve direnciyle, gerekse de toplumsal cinsiyet, ayrımcılık, ötekileştirme gibi meselelerle ilgili sorduğu sorularla günümüz gençleri için ilham niteliğinde. İlk Adımlar ve Bir Bulutun Ardında, aynı zamanda Türkiye’nin yakın tarihini hatırlamak, hatırlatmak ve o döneme dair birçok önemli ayrıntıyı hiç bilmeyen genç kuşaklara edebiyat yoluyla anlatmak için önemli bir kaynak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'da kabin personeli 2 günlük greve gidiyor

SONRAKİ HABER

Stuttgart’ta işten atmalara karşı işçilerden toplantı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...