29 Ekim 2019 14:20

Hatay Belediyesi eski otogarı satışa çıkardı, esnaf tepkili

12 yıldır faal olmayan Antakya Otogarı, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale yoluyla satışa çıkarıldı. İlanlardan satışı öğrenen esnaf, satışa tepki gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Alperen DEMİR
Hatay

Yaklaşık 12 yıldır faal olmayan Antakya Otogarı, Hatay Büyükşehir Belediyesinin aldığı karar sonrası ihale yoluyla satışa çıkarıldı. Otogar ile birlikte dükkanların da satılacağını düşünen esnaf ise satışa karşı çıktı. Ekonomik krizle birlikte borçları artan kiracı konumundaki esnaf, otogarın satılacağını tabelalardaki ilanlardan öğrendi. Satış ile beraber kendilerinin borç içinde kapının önüne konulacağını belirten esnaf, ihalenin iptal edilmesini istedi.

"40 YILDIR KİRACIYDIK ŞİMDİ Mİ İŞGALCİ OLDUK?"

Hatay Büyükşehir Belediyesi, ihaleyi yarın yapacak. Satış her bir dükkan üzerinden ayrı ayrı gerçekleştirilecek. “50 yıldır burada esnafız” diyen Mahir Atıcı, “Kiracı olmamıza rağmen bize haber verilmedi. Biz sokaklara asılan ilanlardan öğrendik” ifadelerini kullandı. 40 yıldır esnaflık yapan Ali Günay ise “Biz 40 yıldır esnafız, bize ‘işgalci’ deniyor. Yıllardır bizden vergi alıyorlar da şimdi mi işgalci olduk? Daha önce belediye başkanı bize hakkımızın verileceğini söyledi. Ama şu an burası satılacak. Bu ekonomik krizde ne yapacağız bilmiyorum” diye konuştu.

"BURASI SİT ALANI"

40 seneyi aşkın zamandır pastanecilik yapan Ayhan Öztoprak ise “Bu alan birinci dereceden sit alanıdır. Belediye bu alanda tarihi eser olmadığını söylüyor. Buraya yetkili kurul gelsin incelesinler. 106 esnaf var. Toplam 3 bin kişi ekmek yiyor. Bu alanı şirketlere peşkeş çekmek yerine belediye bu alanı projelendirip kamu malı olarak kullansın. Bizler de kiracı olarak kalalım. Bu ekonomik krizin olduğu günlerde kimse mağdur olmasın” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İran'da kadınların stadyumda maç izlemesi yine yasaklandı

SONRAKİ HABER

Tartıştığı pazarcıları vuran emekli polis tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...