14 Ekim 2019 11:17
Son Güncellenme Tarihi: 14 Ekim 2019 17:11

Sosyal medya operasyonu: Tanrıkulu hakkında soruşturma; 9 HDP'li tutuklandı

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında operasyona dair paylaşımları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. İstanbul'da da operasyonu protesto eden 9 HDP tutuklandı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Savaşa karşı olduğunu beyan eden ve barış talebini dile getiren CHP Milletvekili CHP'li Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının resen başlattığı soruşturmanın gerekçesi olarak Tanrıkulu'nun Türkiye'nin Suriye'de Fırat'ın doğusuna düzenlediği operasyona dair paylaşımları gösterildi.

Tanrıkulu, operasyona dair paylaşımları nedeniyle hedef gösterilmişti.

HDP İLÇE EŞ BAŞKANI VE 8 HDP'Lİ TUTUKLANDI

HDP’nin 7. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Beşiktaş’ta yapılmak istenen etkinlikte gözaltına alınan HDP Şişli İlçe Eş Başkanı Mutlu Öztürk ve 8 HDP’li çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Hafta sonu HDP Beşiktaş İlçe Örgütünde yapılan basın toplantısı sonrası yürüyüş yapmak isteyenlere polis saldırmış ve 9 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar bugün Çağlayan’da hakim karşısına çıkarıldı. Savcı gözaltına alınan herkes için tutuklama talebinde bulundu. 9 HDP’li çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Tutuklananlar arasında HDP Şişli İlçe Başkanı Mutlu Öztürk de var.

Tutuklananların tamamının isimleri şöyle: Ali Edipali, Hüseyin Fidanbay, M. Emin elma, Mutlu Öztürk, Müslüm Kılıç, Necla Yıldız, Sefa Alçı,  Songül Çelik, Rıza.

SİİRT’TE TUTUKLAMA, SURUÇ’TA GÖZALTI

Siirt'te de operasyonu eleştirdikleri için 4 kişi “terör örgütü propagandası” iddiasıyla tutuklandı. Tutuklananlardan 3’ü sosyal medya paylaşımları; bir kişi ise sözlü ifadeleri nedeniyle gözaltına alınmıştı.

Operasyon merkezlerinden Suruç’ta ise 2 kişi sosyal medyada opertasyonu eleştirdikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Burhaniye'de tarım ve çevre paneli: Bize nefes borusu şart

SONRAKİ HABER

Kaz Dağları'nda altın arayan Alamos Gold'un ruhsatı yenilenmedi, inşaat durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...