21 Eylül 2019 09:39

Egemen Bağış’ın Prag Büyükelçisi olmasına tepki: Kimse saygı göstermemizi beklemesin

AKP'li Mustafa Yeneroğlu, Egemen Bağış'la ilgili Bakara göndermeli mesaj attı. CHP'li Engin Özkoç da "Hangi yüzle Türkiye'yi temsil edecek" diye sordu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Egemen Bağış’ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameyle Prag Büyükelçisi olmasına AKP’den de CHP’den de tepki geldi. Egemen Bağış’a "Bakara" göndermesi yapan AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, “Müslümanların kutsal değerleri ve ilkeleriyle dalga geçenlere saygı göstermemizi kimse beklemesin!” dedi. CHP’li Engin Özkoç ise, ‘Türkiye’de itibarı tükenmiş bir insan, hangi yüzle Türkiye’yi temsil edecek’ diye sordu.

YENEROĞLU’NDAN ‘BAKARA’ GÖNDERMESİ

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, hakkındaki yolsuzluk iddiaları sonrası 2013’te bakanlık görevinden istifa eden ve Prag Büyükleçiliğine atanan Eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’a ‘Bakara’ göndermesinde bulundu. Yeneroğlu, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: “Bilmezler mi ki, Allah onların gizlediklerini de bilir, açığa vurduklarını da…’ Bakara sûresi, 77 Müslümanların kutsal değerleri ve ilkeleriyle dalga geçenlere saygı göstermemizi kimse beklemesin! Hayırlı cumalar dilerim.”

CHP: HANGİ YÜZLE TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK?

CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç da Bağış’ın Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atanmasına tepki gösterdi. Sakarya’da CHP İl Başkanı Erdoğan Isır ve parti yöneticileriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Özkoç, şunları söyledi: “Çek Büyükelçiliğine atanan kişi kim? Rıza Sarraf’la milyon dolarlık rüşvet davasına adı karışmış Egemen Bağış. Dinimizi ayetlerle ilgili konularda yaptığı telefon konuşmalarında dalga konusu haline getiren Egemen Bağış. Sarraf’ın bürokratik işlerini takip eden, onun emrinde bir bürokrat gibi çalışan Egemen Bağış. Türkiye’de itibarı tükenmiş, dinimizle, ayetimizle dalga geçen, rüşvete karışmış, istifa ettirilmiş bir insan, hangi yüzle Türkiye’yi temsil edecek.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Spil Dağı'nda taş ocağı protestosu: Koruma altındaki alanda doğa katliamı

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri eyleminde 756. hafta: Abdülmecit Baskın için adalet istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...