12 Temmuz 2019 03:29
Son Güncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2019 15:22

Eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat son yolculuğuna uğurlandı

Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Eski AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat Ankara Bayındır Hastahanesinde hayatını kaybetti. Dengir Mir Mehmet Fırat, Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Tedavi gördüğü Ankara Bayındır Hastanesi’nde yaşamını yitiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlandı.

Fırat’ın cenaze namazına HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve  HDP’li vekillerden Mehmet Ruşti Tiryaki, Mithat Sancar, Fatma Kurtulan, Meral Danış Beştaş’ın yanı sıra çok sayıda HDP il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Numan Kurtulmuş, Ahmet Davutoğlu Ali Babacan da cenaze törenine katılan isimler arasındaydı.

İkindi namazı ardından kılınan cenaze namazından sonra Fırat'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DENGİR MİR MEHMET FIRAT KİMDİR?

8 Ağustos 1943'te Kahta'da dünyaya gelen Dengir Mir Mehmet Fırat, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 21., 22., 23. ve 25. dönem milletvekiliği yaptı. AKP'nin eski genel başkan yardımcısı ve kurucularından olan Fırat, Haziran 2015'te yapılan seçimde HDP Mersin milletvekili seçildi.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Fırat, çiftçilik, avukatlık, ihracatçılık, Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkan Yardımcılığı, 21. Dönem Adıyaman, 22. ve 25. Dönem Mersin, 23. Dönem Adana milletvekilliği yaptı.

2000 yılında Fazilet Partisi'nden cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıklayan Fırat, bu kararından vaz geçti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İBB Meclisi, İmamoğlu’nun borç alma yetkisini kesintiye uğrattı

SONRAKİ HABER

Ekrem İmamoğlu Anıtkabir'i ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa