06 Haziran 2019 08:39

İBB’nin gelir getiren mülklerinin AKP’li belediyelere devredilmesi gündemde

İBB’nin 20’ye yakın gelir getiren taşınmazının AKP’li Esenler Belediyesine devredilmesi gündemde.

İSPARK logosu

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) mülkiyetinde bulunan 20’ye yakın gelir getiren taşınmazının AKP’li Esenler Belediyesine devredilmesi gündemde. Devredilecek yerler arasında kültür merkezleri ve İSPARK otoparklarının da bulunduğu iddia ediliyor.

Sözcü’den Özlem Güvenli’nin haberine göre; CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İSPARK'ın işlettiği açık ve kapalı otoparkları AKP'li ilçe belediyelerine devrederek İBB'yi gelir kaybına uğratmayı hedeflediklerini söyledi. Ataman, “Seçimi kaybedeceğini anlayan AKP böyle bir yöntem belirledi. Ekrem İmamoğlu'nun seçimi tekrar kazanacağını gördüler, gözleri korktu. Elini koluna bağlamak için hazırlıklara başladılar” dedi. 

CHP'li eski İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ da şu bilgileri verdi: “Esenler Belediyesi, İBB mülkiyetinde bulunan ve büyükşehir belediyesi bütçesinden yapılan yaklaşık 20'ye yakın taşınmazın kendilerine bedelsiz devir edilmesi için İBB Emlak Daire Başkanlığı'na yazı yazdı. Emlak Daire Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği de bir teklif hazırlayarak İBB Meclisi'ne sunacak. Kültür merkezleri, spor tesisleri, otoparklar bedelsiz olarak ilçe belediyesine devredilecek. AKP'nin oylarıyla devredilecek taşınmazlar arasında Esenler'deki Adem Baştürk Kültür Merkezi ve bu merkezin yakınındaki İSPARK'ın işlettiği kapalı otopark da var.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ekrem İmamoğlu'nun Ordu'da yaşadığı VIP geriliminin görüntüleri yayımlandı

SONRAKİ HABER

"Kuyucuk Kuş Cenneti’ni kurtarın" çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...