06 Mayıs 2019 12:55

ODTÜ Rektörlüğünden Onur Yürüyüşü'ne izin yok

ODTÜ Rektörlüğü Onur Yürüyüşü'ne izin vermeyeceğini açıkladı. Gerekçe olarak ise valiliğin yasağını gösterdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ Rektörlüğü, 10 Mayıs 2019 tarihinde yapılması planlanan Onur Yürüyüşü’ne izin vermeyeceğini duyurdu. Yasak kararına gerekçe olarak ise Ankara Valiliği’nin OHAL sonrası aldığı “LGBTİ+ Etkinliği Yasağı”nı gösterdi.

ODTÜ Rektörlüğü, 10 Mayıs 2019 Cuma günü kampüs içerisinde düzenlenecek Onur Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini duyurdu. ODTÜ Rektörlüğü öğrencilere gönderdiği mailde yasağa gerekçe olarak OHAL’in kaldırılmasını takiben Ankara Valiliği’nin 3 Ekim 2018 tarihinde aldığı “LGBTİ+ Etkinliği Yasağı”nın halen yürürlükte olmasını gösterdi.

9-10 Mayıs tarihlerinde ODTÜ kampüsüne personel ve öğrenciler dışında kimsenin alınmayacağını belirten Rektörlük, “Kampüs girişlerinde tüm personelimizin araçlarında kimlik kontrolleri yapılacağından, personelimizin gereken hassasiyeti ve duyarlılığı göstermesi gerekmektedir. Öte yandan belirtilen günlerde Üniversitemiz kampüsünde  gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için Ankara Emniyet Müdürlüğü ile görüşmeler devam etmektedir” ifadelerini kullandı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Benim mazbatam kıdem kardeşim

SONRAKİ HABER

Umuttan bir adım ötesi: Varlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...