03 Nisan 2019 10:29

HDP’den Dersim açıklaması: Kayyım tahribatına karşı birlikte mücadele

HDP'den Dersim'deki yerel seçim sonuçlarına dair yapılan açıklamada "Seçilenlerle birlikte hareket etme ve ortak kültürü inşa etme" vurgusu yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, Dersim’deki yerel seçim sonuçlarına dair yazılı açıklama yaptı. Çalışmalarda yetersiz kalmalarından dolayı halktan özür dileyen Önlü, kayyım siyasetine karşı ortak zeminde Dersim kültürünü inşa etmek için çalışacaklarını dile getirdi.

Nedeni ne olursa halkın tercihine saygılı olduklarını belirten Önlü, “Bu çerçevede Dersim’de ortak çalışmanın zeminini yaratmak, kayyım tahribatını ortadan kaldırmak, demokrasi güçlerinin olmazsa olmazı olmak zorundadır. Dersim halkının diline, kültürüne, doğasına sahip çıkarak kazandığımız belediyeleri halkla birlikte yönetmeliyiz” dedi.

Önlü, çalışmalarına ilk olarak kayyımdan sonra belediyeden indirilen “Dersim” tabelasını yeniden asmakla başlayacaklarını ve bunun Dersim kültürünü korumanın ve yaşatmanın simgesel anlamı olduğunu belirterek, “Bu anlamda seçilen il genel ve belediye meclis üyelerimiz, Dersim kültürüne dönük saldırılara karşı seçilenlerle birlikte hareket etme ve Dersim’de ortak kültürü inşa etme çabası içerisinde olacaklardır” dedi.

DERSİM SEÇİMLERİ

Dersim'de TKP çatısı altında aday olan Sosyalist Meclisler Federasyonundan Fatih Mehmet Maçoğlu, oyların yüzde 32.77'sini alarak belediye başkanı seçildi. EMEP, ESP, Partizan'la birlikte Devrimci Güç Birliği olarak seçimlere giren HDP'nin adayları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir ise yüzde 28.21 oy aldı.  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da 2 gündür aranan 3 yaşındaki Fatih’in cansız bedeni bulundu

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş ikinci öykü kitabı "Devran"ı çıkarıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...