03 Ekim 2012 06:14

Bölge'de ev baskınları: 25 gözaltı

Şırnak'ın Cizre İlçesi, Hakkari ve Batman merkezde yapılan ev baskınlarında aralarında çocukların da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bağlı Cudi ve Nur mahallelerinde bulunan evlere eş zamanlı olarak Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerce gece geç saatlerde yapıla

Bölge'de ev baskınları: 25 gözaltı
Paylaş

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bağlı Cudi ve Nur mahallelerinde bulunan evlere eş zamanlı olarak Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polislerce gece geç saatlerde yapılan baskınlarda, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Baskına özel harekat timleri ve sivil polisler katılırken, 4'ü çocuk 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. "Olaylara katılmak" ve "Polise mukavemet etmek" iddialarıyla gözaltına alınanların Cizre Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Gözaltına alınan yurttaşların isimleri söyle: Cevahir Haykır (48), Cengiz Övez (48), Hasan Ergin (18), Azat Darga (18), Y.D. (15), A.K. (17), Ş.E. (15) ve N.T.(16)."

BATMAN'DA 14 GÖZALTI

Batman'da sabah saatlerinde birçok mahallede düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 14 kişi gözaltına alındı.

Baskınlarda Lokman Açıkalın, Cemal İlhan, Mehmet Ören, Mehmet Kardeş, Recep Yardımcı, Mehmet Cansağlık, Hüseyin Değirmenci, Necmettin Bulut, Şehmus Alay, M. Salih Yani, Cüneyt Tırak ve Emin Şahin'in gözaltına alındığı öğrenildi. Aynı operasyon kapsamında 74 yaşındaki Hüseyin Yani'nin de gözaltına alındığı bildirildi. Söz konusu baskının hangi gerekçe ile yapıldığı öğrenilmezken, 14 kişinin Batman Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri belirtildi.

HAKKARİ'DE 3 GÖZALTI

Hakkari Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından da sabah erken saatlerde Keklikpınar Mahallesi'nde evlere baskın düzenledi. Yapılan ev baskınlarında Ergin Sönmez, Faysal Erdal ve Azad Dündar adlı yurttaşlar gözaltına alındı. Baskınlarda evler didik didik aranırken, Ergin Sönmez'in Süleyman Sönmez'in evine yapılan baskında gözaltına alındığı öğrenildi. Bu sırada 4,5, 6 ve 10 yaşındaki dört çocuğa ait şal û şepik elbiselere de el konulduğu belirtildi. El konulan elbiseler de Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, 3 kişinin hangi gerekçeyse gözaltına alındığı öğrenilemedi.  (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ı protesto eden 7 öğrenci gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

TGS: Haddini bil Başbakan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa