05 Şubat 2019 12:58
Son Güncellenme Tarihi: 05 Şubat 2019 15:36

Karl Marx’ın Londra’daki mezarına saldırı

Karl Marx'ın Londra'daki mezarına saldırı gerçekleştirildi. Saldırının rastgele bir eylem olmadığı belirtildi.

Fotoğraf: Paasikivi/Wikimedia Commons(CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Bilimsel sosyalizmin kurucusu Karl Marx’ın Londra’daki mezarına zarar verildi. Highgate Mezarlığı’ndaki saldırının çekiçle gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Saldırıda Marx’ın 1881’deki orijinal mezar taşından alınarak 1954’te anıta eklenen mermer bölgeye zarar verildi.

Her yıl on binlerce ziyaretçinin uğradığı mezara yönelik saldırıyı kınadığını söyleyen Highgate Mezarlığı Vakfı Dostları’nın Yöneticisi Ian Dungavell, mezarı bir daha eski haline döndürmenin mümkün olmayacağını söyledi.  Dungavell, zarar verilmiş başka mezar olmadığını söyledi.

"UNUTULMADIĞINI GÖSTERİYOR"

Dungavell, Guardian’a verdiği demeçte “Karl Marx’ın bilerek hedef alındığını düşünüyoruz. Rastgele bir iş değil. Fotoğraflardan, şahsın Karl Marx’ın adını silmek için epey uğraştığını görebilirsiniz” ifadelerini kullandı. Saldırıyı bencilce bir eylem olarak niteleyen Dungavell, “Marx’ın düşüncelerine ilişkin ne düşünürseniz düşünün bu, korkunç bir şey. İnsani açıdan baktığımızda bu kendisinin, eşinin ve ailesinin diğer üyelerinin mezarı” dedi.

Marx'ın mezarının daha önce de birçok kez saldırıya uğradığını söyleyen Dungavelli "Tamamen boyandığı, mezarın önünde sloganların atıldığı oldu. Bir keresinde anıtın tepesindeki bronz büst iplerle yere düşürüldü. Ocak 1970'te boru bombası patlatılarak ön yüzü tahrip edildi" ifadelerini kullandı.

Dungavell, "Tüm bu olanlardaki tek teselli, Marx'ın halen unutulmadığını göstermesi" şeklinde konuştu.

Polisin olaya ilişkin soruşturma başlattığı aktarılırken mezarlığın çevresine güvenlik kameraları yerleştirilmesi gündemde. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Marketten aldığı ekmekten 10 santimlik kablo çıktı

SONRAKİ HABER

Bölge’de bir yılda 11 bin 643 hak ihlali yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...