Basın açıklaması yapmak isteyen HDP milletvekillerini polis darbetti

HDP Ankara il binası önünde basın açıklaması yapmak isteyen ve aralarında milletvekillerinin de olduğu HDP üyelerine polis saldırdı.

09 Ocak 2019 11:13
Paylaş

Ankara’da HDP’lilere yönelik gözaltıları protesto eden ve aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu partililer, polisin biber gazlı saldırısına uğradı.

Mezopotamya Ajansında yer alan habere göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, parti üyelerinin dün sabah saatlerinde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alınmasına ilişkin parti binası önünde basın açıklaması yapmak istedi. HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu ile Ağrı Milletvekili Abdullah Koç’un da katıldığı açıklama öncesi parti binasının önü polis ablukasına alındı.

Yapılmak istenen açıklamaya engel olan polisler, valiliğin kararı doğrultusunda açıklama yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. HDP üyeleri açıklamayı gerçekleştirmek istediklerini belirtince polisler biber gazı sıktı. Filiz Kerestecioğlu, “Görüyorsunuz, kendi yöneticilerimiz için bile açıklama yapmamıza izin vermiyorlar. Herkes bu ülkede AKP’li olmak zorunda değil, korkmuyoruz ve yılmıyoruz” sözleriyle polis saldırısına tepki gösterdi.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

Abdullah Koç ve Filiz Kerestecioğlu, maruz kaldıkları polis saldırısı sonrası Mecliste konuya dair basın açıklaması yaptı. Kerestecioğlu, biber gazından etkilenmesi nedeniyle yarım saat boyunca gözünü açamadığını dile getirdi.

Abdullah Koç ile birlikte polis kalkanlarıyla darbedildiklerini paylaşan Filiz Kerestecioğlu, “22 arkadaşımızın gözaltına alınmasına ilişkin il binamız önünde sadece açıklama yapmak istedik. Uygulanan antidemokratik uygulamalarla ilgili açıklama yapacaktık aynı zamanda. Olan sadece buydu ve buna izin verilmeyeceği söylendi. ‘O gözaltına alınanlar suçlu ve onlarla ilgili açıklama yapamazsınız’ noktasına gelmişler” ifadelerini kullandı. Kerestecioğlu, polis saldırısıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Polislerce darbedildiğini söyleyen Milletvekili Abdullah Koç da darp raporu alıp suç duyurusunda bulanacağını kaydetti.

'MECLİSTE AKP VEKİLLERİ, SOKAKTA POLİSİ HAYDUTLUK YAPIYOR!'

HDP MYK Üyesi Ayşe Acar Başaran, yayınladığı açıklama ile saldırıyı kınadı. Başaran, açıklamasında önceki gün Mecliste AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora'nın geçekleştirdiği saldırıyı da hatırlatarak "Saldırıyı gerçekleştiren polisler, milletvekillerimize 'Suçlular için basın açıklaması yapamazsınız' gibi akıldışı, hadsiz bir söylem kullanarak hukuksuz şekilde gözaltına alınan, haklarında herhangi bir yargı kararı bulunmayan arkadaşlarımızı kendilerince suçlu ilan etmişlerdir. Bu saldırıları gerçekleştiren polisleri, milletvekillerini, bu saldırıların altyapısını oluşturan AKP yönetimini ve bakanlarını kınıyoruz. Kendilerine yargı görevi biçen polisleri ise sınırlarını hatırlamaya davet ediyoruz" dedi.

Ayşe Acar Başaran, açıklamasının devamında "AKP milletvekilleri, partimizin vekillerine yönelik fiziksel saldırılar uygulayarak güç gösterisi yapmakta, sokakta meşru protesto hakkını kullanan yurttaşlara ve milletvekillerine şiddet uygulayan polislere hukuk dışı davranma cesaretini vermektedirler. Şiddet uygulayan güvenlik güçlerini ve AKP milletvekillerini, arkasına saklandıkları ‘cezasızlık’ zırhı konusunda uyarıyoruz. AKP yönetiminden aldığınız bu zırh sizi şimdilik ‘dokunulmaz’ kılsa da bu yönetim gittiğinde suçlarınız için yargılanacaksınız. Bu nedenle, hukuk ve insan hakları çizgisine derhal dönmenizi tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Galatasaray'ın yeni transferi Marcao kimdir?

SONRAKİ HABER

Barış Akademisyeni Esra Arsan’a hapis cezası verildi, ceza ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa