07 Kasım 2018 07:54
Son Güncellenme Tarihi: 07 Kasım 2018 11:15

67 yaşındaki hasta tutuklu Burhan Karatay yaşamını yitirdi

Başvurulara rağmen cezaevinde tutulan 67 yaşındaki hasta tutuklu Burhan Karatay kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan 67 yaşındaki Burhan Karatay, kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Karatay'ın oğlu İsmail Karatay, babasının hastalığından dolayı yaptıkları tüm başvuruların reddedildiğini söyledi. 

Giresun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan 67 yaşındaki hasta tutuklu Burhan Karatay dün kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. 3 yıl 10 aydır tutuklu yargılanan Karatay'ın ilerleyen yaşı nedeniyle birçok hastalığının nüksettiği ifade edildi. Daha önce tahliyesine ilişkin dosyasına raporlar sunduklarını söyleyen Karatay'ın oğlu İsmail Karatay, yaptıkları başvurulara rağmen babasının tahliye edilmediğini belirtti. Karatay, babasının 5 ay önce kendilerini arayarak anjiyo olması gerektiğini fakat cezaevi tarafından izin verilmediğini söylediğini aktardı. 67 yaşındaki tutuklunun yüksek tansiyon hastası olduğu ve daha önce 4 kez anjiyo olduğu öğrenildi.
 
Karatay'ın yaşamını yitirdiği haberi üzerine aile cenazeyi almak üzere Giresun'a gitti. Karatay'ın cenazesi Doğubayazıt'ta toprağa verilecek.
 
Öte yandan Karatay'ın 17 Kasım'da duruşmasının olduğu öğrenildi. Daha önce de birçok kez tutuklanan Karatay önceki dönem Doğubayazıt Belediyesi'nde meclis üyeliği yapmıştı. (MA) 


FATMA TOKMAK HASTANEYE KALDIRILDI 

Bakırköy Cezaevi’nde tutulan ağır kalp hastası Fatma Tokmak da sağlık durumu ağırlaştığı için Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bianet’in haberine göre hükümlü olduğu için sağlık durumuna dair bilgileri sadece görüşüne giden oğlundan  aldıklarını söyleyen avukatı Eren Keskin,  insan hakları savunucularının yıllarca mücadele etmesine rağmen Tokmak’ın bir türlü serbest bırakılmadığını söyledi: “Adli tıp hasta tutsakları rehine gibi tutuyor. Biz, hasta maphuslar konusunda sadece adli tıpın verdiği raporların değil, bağımsız kurumların da verdiği raporların dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

15 Temmuz Derneği, ‘yanlışlıkla’ CHP’li Aldan'ı da şikayet etti

SONRAKİ HABER

Gürer: Muhalif gazetecilere sarı basın kartı verilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...