11 Eylül 2018 13:19

Sağlık ocağında günlerdir test yapılamıyor

Cizre'deki aile sağlığı merkezinde Enzim bağlantılı bağışıklık testi ve biyokimya testleri yapılamıyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Cizre'de tek tahlil laboratuvarının bulunduğu 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezinde şirket ile olan sözleşme yenilenmediği için yaklaşık 10 gündür Elisa testi (Enzim bağlantılı bağışıklık testi) ve biyokimya testleri yapılmaması nedeniyle hastalar mağdur.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşayan ve hastalığa yakalanan yurttaşlar bugünlerde dertli. Nedeni ise, ilçedeki tek tahlil laboratuvarının bulunduğu 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde yaklaşık 10 gündür Elisa testi ve Biyokimya testlerinin yapılamıyor olması.

İl Sağlık Müdürlüğünün sağlık merkezindeki laboratuvarın ihalesini elinde bulunduran firma ile olan sözleşmeyi yenilememesinden kaynaklı testlerin yapılamadığı öğrenildi.

Toplamda 8 sağlık ocağının bulunduğu ilçede, söz konusu testlerin yapılmamasından kaynaklı büyük bir mağduriyet yaşayan hasta yurttaşlar ise, İlçe Devlet Hastanesine yönlendiriliyor. Ancak yönlendirildikleri hastanede muayene sırası bulabilmek için uzun bir süre beklemek zorunda kalan hastalar, bu duruma tepkili. 140 bini aşkın insanın yaşadığı ilçede, yol açılan bu mağduriyetin ne zaman çözüleceği ise bilinmiyor.

İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: İHALE HAFTAYA YAPILACAK

Karşılaşılan bu sorun üzerine 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi yetkilileri ile görüşmek isteyen Mezopotamya Ajansının, soruları yanıtsız kaldı. Yetkililer, Kaymakamlık izni doğrultusunda ancak konuşabileceklerini ifade etti. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, söz konusu testlerin yapılmadığını doğrulayarak, önümüzdeki hafta ihalenin sonuçlanacağını aktardı. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

EMEP'ten 'Halkçı bir ekonomi mümkün mü?' toplantısı

SONRAKİ HABER

Musa Anter ödülleri için son başvuru tarihi 15 Eylül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa