06 Mayıs 2018 06:39
Son Güncellenme Tarihi: 06 Mayıs 2018 10:51

Muharrem İnce: Demirtaş’ı ziyaret edeceğim 

Muharrem İnce, cezaevindeki Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceğini açıkladı: Ben seçimin eşit, adil ve özgür koşullarda yapılmasını savunuyorum.

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, cezaevindeki Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceğini açıkladı. İnce Ayrıca "Saray talimatıyla muhalefete medya ambargosu devam ederse mitinglerimizi TV kanallarının önünde yaparız" paylaşımında bulundu.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçim çalışmalarını Yalova’dan başlattı.  Mitingde “HDP’liler de, MHP’liler de bu memleketin evladı. Adil yarış yapacaksak Meral Akşener’in, Temel Karamollaoğlu'nun imzası ile uğraşma, Selahattin Demirtaş’ı cezaevinden tutma. Gel erkekçe yarışalım” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül’e açıklamalarda bulunan ince Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ve diğer muhalif adayları ziyaret edeceğini açıkladı.

‘RANDEVU İSTEYECEĞİM’

İnce, “Ben seçimin eşit, adil ve özgür koşullarda yapılmasını savunuyorum. Bu benim demokrasi anlayışım. Hiç kimseye karşı bir ötekileştirme içinde değilim. Kampanyaya başlarken muhalefette yer alan cumhurbaşkanı adaylarının tamamından randevu isteyeceğim. Doğu Perinçek’i de, Meral Akşener’i de, Temel Karamollaoğlu’nu da ziyaret etmeyi planlıyorum. Ben bütün adayların da bir centilmenlik içinde, özgür tartışma ortamında, adil ve eşit koşullarda bir yarış yürütmeleri gerektiğini savunuyorum. Türkiye’nin sorunlarının tartışıldığı özgür bir yarışı sağlamak da bizim görevimiz” dedi.

AMBARGO SÜRERSE MİTİNGLERİMİZİ TV KANALLARININ ÖNÜNDE YAPARIZ

Muharrem İnce ayrıca "Saray talimatıyla muhalefete medya ambargosu devam ederse mitinglerimizi TV kanallarının önünde yaparız" dedi.

Kendisinin mitinglerini yayınlamayan televizyon kanallarına tepki gösteren İnce, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

“AKP’nin ilçe kongrelerini bile canlı yayınlayan televizyon kanalları dün Yalova’daki muhteşem mitingimizi canlı yayınlamadı. Bu medya düzeniyle de çarpışa çarpışa geleceğiz. Saray talimatıyla muhalefete medya ambargosu devam ederse mitinglerimizi TV kanallarının önünde yaparız!” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İlk iş gününde 4. kattan düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Gaziemir’de Üç Fidan Parkı ve Anıtı açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...