25 Nisan 2018 08:21

Bornova Emek Gençliği 1 Mayıs'ta alanlara çağırıyor

Bornova Emek Gençliği, Bornova Metro çıkışında gençliğin taleplerini dile getirerek 1 Mayıs'a katılma çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Ramis Sağlam/EVRENSEL

Paylaş

İzmir'de 1 Mayıs çalışmaları hızla devam ediyor. Sendikalar kitle örgütleri emekten yana siyasi partiler 1 Mayıs çalışmalarına 24 Haziran'da yapılması kararı alınan seçimleri de kapsayacak biçimde sürdürüyorlar. 

Bornova Emek Gençliği bu kapsamda her sabah Bornova Metro çıkışında gençliğin taleplerini dile getirerek, Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak olan 1 Mayıs mitingine katılma çağrısı yapıyor.

Bornova Metro çıkışında 1 Mayıs mitingine katılma çağrısı yapan Bornova Emek Gençliği, 'İşsizliğin ve yoksulluğun giderek arttığı, son KHK ile birçok taşeron işçilerin işsiz kaldığı bu süreçte herkesi 1 Mayıs'a çağIrıyoruz. Gençlerin, öğrencilerin harçlığını çıkarmak için inşaatlarda çalışarak iş cinayetlerine kurban gitmesine dur demek için, atanmadığı için kendi alanı dışında geleceksizlik korkusu yaşayarak çalışmak zorunda kalan ve yaşanan iş kazalarına dur demek için 1 Mayıs'ta alanlarda olalım. Bizler insanca yaşam, güvenceli iş için, özgür, demokratik, laik ülke için 1 Mayıs'ta alanlarda olalım' dedi. (İzmir/EVRENSEL)

{{349708}}
 

ÖNCEKİ HABER

Keskinoğlu Tavukçuluk işçileri üretimi yavaşlattı

SONRAKİ HABER

Karaman'da 8 öğrenci cıva zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...