23 Mart 2018 15:11

'Temel haklar ve ifade özgürlüğü engellenemez'

Kocaeli Emek ve Demokrasi Bileşenleri, yaptığı açıklamayla temel hak ve ifade özgürlüğünün engellenemeyeceğini vurguladı. 

Paylaş

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'nde (KYÖD) gerçekleştirilen açıklamada Emek ve Demokrasi bileşenleri adına konuşan Suca Omurca baskıya, adaletsizliğe ve haksızlığa boyun eğmeyeceklerini söyledi. 

Basın toplantısı öncesinde de polisin kendilerine izin almaları yönünde dayatmada bulunduğunu belirten Omurca, açıklama öncesi tutanak tutulduğunu belirtti. Ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan kısaca söz eden Omurca, "Sadece barış istediği için, çocuklar ölmesin dediği için ülke genelinde binlerce insan yaptıkları açıklamalar, sosyal medya paylaşımları nedeniyle evleri basılarak gözaltına alınmış, tutuklanmıştır. Bu hukuksuzluk ilimizde de yaşanmış, aralarında bilime, çevreye duyarlı, halk sağlığını önemseyen, savaş karşıtı bilim insanları da OHAL hukuksuzluğundan nasibini almıştır" dedi. 

'KOCAELİ'DE SIKIYÖNETİM UYGULAMALARI VAR'

Kocaeli'de adeta sıkıyönetim uygulamalarının yaşandığının altını çizen Omurca, "OHAL uygulamaları yetmiyormuş gibi, ilimizde valilik tarafından alınan kararla adeta sıkıyönetim uygulamaları hayata geçirilerek, anayasal düşünce ve ifade özgürlüğü yasaklanmıştır. Emek ve meslek örgütleri kriminalize edilerek yasal yetkileri kısıtlanmıştır" dedi. Barış dilini kullanmaya ve dayanışmayı büyütmeye devam edeceklerini ifade eden Omurca, "Bizler adaletsizliğe, baskı ve şiddete, haksızlığa, hukuksuzluğa, asla boyun eğmeyeceğiz. Hukuksuzluk kime yapılırsa yapılsın emek ve demokrasi bileşenleri olarak ortak tutum alacak ve yanında olacağız. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da barış dilini kullanmaya, dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz" diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kroman Çelik’te 'işten atma' tartışması sürüyor

SONRAKİ HABER

9 başlıkta Türkiye ve dünyada yaşananlar (17-23 Mart 2018)

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...