16 Mart 2018 13:08

Taksim'deki çiçekcilerden ‘Atılıyoruz’ tepkisi

Taksim Meydanı'nın Tarlabaşı Bulvarı girişine konulacak camekanlarda satış yapmaları istenen çiçekçiler 'Taksim'den atılıyoruz' diye tepki gösterdi.

Paylaş

Taksim’deki çiçek satış yerleri değiştiriliyor. Taksim Meydanı'nın Tarlabaşı Bulvarı girişine konulacak camekanlarda satış yapmaları istenen çiçekçiler, bu karara tepkili

İstanbul  Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin ‘Taksim Meydan düzenlemesi kapsamında’ Maksem'in önündeki 9 çiçek satış biriminin, pazartesi günü itibarıyla yeni yerlerine taşınmaya başlanacağını duyurdu.  Ancak çiçekciler, bulundukları yerden başka bir yere taşınmak istemiyor.

Çiçek satış yerleri önümüzdeki pazartesi gününden itibaren yeni yerlerinde faaliyet göstermeye başlayacak. Taksim Meydanı'nın Tarlabaşı Bulvarı girişine konulacak camekanlarda satış yapmaları istenen çiçekçiler, bu kararı tepkiyle karşıladı. Meydandan atıldıklarını iddia eden çiçekçiler, kendilerine daha uygun bir yer verilmesini istiyorlar.

‘BİZİ TAKSİM'DEN ATIYORLAR’

Çiçek satıcısı Derya Barun "Ben 45 yıldır buradayım. Bizi buradan dolmuşların kalktığı yere atıyorlar. Orası köhne bir yer. Bizi Taksim'den atıyorlar. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yeni taşınacağımız yer bizim için daha kötü olacak. Çünkü oradan insan geçmiyor. Bugün bize mimar söyledi. 'Pazartesi günü taşınıyorsunuz' dedi. Bize camekanlı bölüme taşınacağımız söylendi. Onlar sağlıksız. Bir akvaryum gibi. Biz ondan memnun değiliz. Taksim Maksemi tarihi yer olduğu için Anıtlar Kurulu belediyeyi mahkemeye vermiş. Duvarın önünde duran camekanlı çiçek satış noktaları yasak, dediler. Biz şimdi Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz " dedi.

‘BAŞKANIMIZDAN YARDIM BEKLİYORUZ’

Çiçekci Gülzade Yorgun  ise "Biz burada yaşlandık. Senelerimizi verdik. Çoluğumuz, çocuğumuz var. Kiramız var. Bizi köhne yere atarlarsa biz ne yaparız bilmiyoruz. Başkanımızdan yardım bekliyoruz" diye konuştu.

‘GÜNAH DEĞİL Mİ ONLARA?​’

O sırada yoldan geçen Nesrin Başak da "Çiçekçilerin yerinin değiştirilmesine karşıyım. İlk önce buradan satış yaparken şimdiki yerine taşındı. Şimdi de başka yere taşıyorlar. Yani 'çık git' diyorlar. Burayı terk edin diyorlar. Burada her şeye katlanıyorlar. Günah yani onlara" dedi.(DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş'tan mahkemeye: Heyetinizi reddediyorum

SONRAKİ HABER

Wallström: Türkiye cezaevlerindeki durum kaygı verici

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...