17 Kasım 2017 00:43

Camiş madencilik işçileri: Sendika hiçbir çaba harcamadı

Camiş Madencilik işçilerine sendikalaşma haklarını engellemek için açılan dava sürüyor. İşçiler, kendilerini yalnız bırakan Kristal-İş'e tepkili.

Paylaş

Şişecam Topluluğu'na bağlı Camiş Madencilik AŞ’nin, Bilecik’te bulunan işçilerin sendikalaşma hakkını engellemek için açtığı dava halen sürüyor. 22 Eylül 2014 tarihinde üye oldukları Kristal-İş yöneticilerinin 3 yıl boyunca hiçbir çaba harcamadığını dile getiren işçiler, 14 Kasım’da görülen duruşma sonrası sosyal medya üzerinden şu açıklamayı yaptı:

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşveren Kristal-İş Sendikasını kabul etmeyip dava açmıştır. Hâlâ süren davamızda aradan 3 yıl geçmesine rağmen sendika tarafından hiç bir çaba hiç bir gayret gösterilmemiştir ve biz emekçileri davamızda yalnız bırakmıştır. Ey sayın sendika başkanı ne oldu da bizleri yalnız bıraktın, ne oldu da, nerede anlaştınız da bizi Şişecam’a peşkeş çektin. Burada ki insanlara bir açıklama borçlusun.”

ÜRETİM KAPASİTESİ YILDA 4.5 MİLYON TON

1988 yılında madencilik faaliyetlerine başlayan Camiş Madencilik AŞ, Şişecam Topluluğuna  cam ve seramik sektörü için gerekli endüstriyel ham maddeleri üretiyor. Yapılan yatırımlarla üretim kapasitesi yılda 4.5 milyon ton seviyesine ulaşan Camiş Madencilik AŞ ayrıca  teknolojik araştırma, tesis dizaynı ve kurulması konularında da Türkiye’de çeşitli bölgelerde yaklaşık 70 maden sahasında ve 18 ham madde hazırlama ve zenginleştirme tesisinde faaliyet gösteriyor. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uluslararası Boğaziçi Film Festivali bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

İZSU’da personel alımı yerine taşeron şirkete iş veriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa