01 Ağustos 2012 04:17

'Sedat Selim Ay yargılansın'

Kadın örgütleri, ismi işkence ve tecavüz davalarında geçen Sedat Selim Ay’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Yardımcılığına getirilmesini protesto etti. Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bir araya gelen Sosyalist Kadın Meclisleri, EMEP, SDP, İmece Kad

'Sedat Selim Ay yargılansın'
Paylaş

“Biz bu katili tanıyoruz”, “Sedat Selim Ay yargılansın”, “Tecavüzcü polis hesap verecek” sloganları atan kadınlar, “Tecavüzcü, katil, işkenceci İstanbul Emniyet Müd. Yar. Sedat Selim Ay görevinden alınsın” pankartı açtı. Kadın örgütleri adına açıklama yapan Hülya Osman Ağaoğlu, Ay’ın erkek egemen devletin işkenceci yüzünün sembolü olduğunu, bu zihniyete isyan ettiklerini dile getirdi. Ağaoğlu, işkencenin insanlık suçu olduğunu, işkenceciler yargılanana ve ceza alana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Ağaoğlu’dan sonra Sedat Selim Ay’ın işkencesine maruz kalan Birsen Kaya söz aldı.

1997 yılında 15 kişiyle beraber gözaltına alındığını, sadece kendi işkencesine değil diğer gözaltına alınanların işkencelerine de tanık olduğunu ve felç geçirdiğini anlatan Kaya işkenceye sıfır tolerans diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek “Tecavüzcü devlet hesap verecek” dedi. ‘90’larda uygulanan işkence yönteminin sadece o dönemde olmadığını, muhaliflere, sosyalistlere tacizi, tecavüzü, işkenceyi bir politika haline getirildiğinin altını çizdi. Kaya, “İstanbul Emniyet Müdürlüğü, devletin kara kutusudur. Ne zaman devlet işkenceyi yargılarsa o zaman devlete inanırız, işkencede zaman aşımı olmaz” dedi.

Kadınlar zılgıtlarla, alkışlarla basın açıklamasını sonlandırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

100 gün geçti değişen bir şey yok

SONRAKİ HABER

Termo Teknik’te baskılar protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa