03 Nisan 2011 10:15

Ankara kitap fuarı sona erdi

Atatürk Kültür Merkezi’nde 25 Mart’ta başlayan ve dün sona eren 5. Ankara Kitap Fuarının son günlerinde kitapseverlerin ilgisi yoğundu. Fuara gelen ziyaretçiler fuar alanına giden yolların çamuruna ve alanın fiziki koşullarını yetersizliğine dikkat çektiler. Birçok yazarın da okuyucularla buluştuğu fuarın öncek

Ankara kitap fuarı sona erdi
Paylaş

Evrensel Basım Yayın standında okuyucularla buluşup kitaplarını imzalayan Ahmet Say, Evrensel Basım Yayın’dan çıkan “Ağaçlar Çiçekteydi” kitabına ilginin yoğun olduğunu ve kitabın ikinci baskısını yapacağını belirtti. Kitapta sadece kendini değil, 1980 öncesi siyasi olayları anlattığını ifade eden Say, kitabına yönelik gelişen tepkilere de yanıt verdi. Kitabını dostluk ve sevgi dolu bir anlayışla kaleme aldığını ifade eden Say, “Benim hakkımda hakaret içerici şeyler yazılıyor. Yazdıklarımın tanığı Halit Çelenk’tir. Hepsinin hesabını soracağım” dedi.

“Masallar ve Toplumsal Cinsiyet” kitabının yazarı Melek Özlem Sezer de kitabıyla ilgili olumlu eleştiriler aldığını ifade ederek, kitabının çocukken anlatılan masalların, insanı hayatı boyunca nasıl etkilediğini anlattığını söyledi. Sezer “Kitabımda genel olarak hayatın içinde neden bu kadar çok sıkıntı yaşadığımızın temellerini bulmaya çalıştım” dedi.

ARAP HALKLARI GÜÇLERİNİN FARKINA VARDI

“Arap Dünyasında Ayaklanmalar” kitabıyla son dönemde Arap ülkelerinde gelişen halk hareketlerine ışık tutan Mustafa Yalçıner de “Arap halkları birleştiklerinde neler yapılabileceğini ve hakların gücünü gösterdiler” dedi. Diğer yandan emperyalistlerin de boş durmadığına dikkat çeken Yalçıner, “Emperyalistler ve işbirliği yaptığı gericiler ile halkların bir mücadele içerisinde” dedi. Mücadelenin bundan sonrada devam edeceğini ifade eden Yalçıner, “Arap halkları kendi güçlerinin farkına vardılar. Artık kolay kolay yatıştırılamazlar” dedi. “Açık Çekmece” kitabının yazarı Selim Esen de kitabında kendi çocukluk döneminden başlayarak Ankara ve Ankara’ya dair şeyleri anlattığını ifade etti.

Şair-Yazar Ataol Behramoğlu da Cumhuriyet Yayınevi’nde kitaplarını imzaladı, okurlarıyla söyleşti. Uykusuz Dergisi’nin karikatüristleri de okurlarıyla buluştular. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Facebook'a 1 milyar dolarlık 'intifada' davası

SONRAKİ HABER

Müzikli Filmler NTV Belgesel Kuşağı’nda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...