28 Temmuz 2017 18:32

Tarihi höyüğü park yaptılar

Konya’da birinci derece arkeolojik sit alanı olan tarihi İlbiz Höyüğü, Karatay Belediyesi tarafından parka dönüştürüldü.

Paylaş

Mehmet Kayhan YILDIZ

Karatay Belediyesi tarafından 2016 yılında, birinci derece arkeolojik sit alanı olan Karaaslan Üzümcü Mahallesi’ndeki İlbiz Höyüğü ve çevresiyle ilgili hazırlanan ‘Koruma Amaçlı İmar Planı’ çerçevesinde çalışma başlatıldı. Bölge 1. derece sit alanı olduğundan, Konya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan da alınan izin üzerine başlatılan çalışmalar çerçevesinde, Karatay Belediyesi tarafından höyüğün hemen yanı başına 3 bin kişilik kır düğün salonu yapıldı. 

DÜĞÜN SALONU BİTTİ PARK ÇALIŞMASI BAŞLADI 

Kır düğün salonu bitme aşamasına gelirken bu kez belediye tarafından tarihi İlbiz Höyüğü’nün park haline getirilmesi için peyzaj çalışması başlatıldı. Halen devam eden çalışmalar çerçevesinde İlbiz Höyüğü’nün en tepesine kamelyalar kuruldu. Belli bölgelerde ağaçlandırma da yapılırken belirli bölgelere de rulo çim serildi. Höyük üzerinde belirlenen yollara taş döşenmeye başlandı. Çevresinde çocuk parkı ve fitnes alanını da oluşturulan höyükte peyzaj için çalı dikimi de gerçekleştirildi. 

Karatay Belediyesi tarafından yapılan açıklamada parkın kır düğünü yapmak için salona gelenlerin faydalanacağı bir alan olacağı vurgulandı. Açıklamada kır düğün salonunun hemen yanında bulunan ve yaklaşık 28 bin metrekarelik  İlbiz Höyüğü’nde 20 bin metrekarelik rulo çim serileceği, 4 bin metre de kayrak taşlı yol döşemesi yapılacağı belirtildi. 

Konya merkez Karatay Belediyesi, tarafından yaklaşık 5 yıl önce Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki 5 bin yıl öncesine tarihlenen Tunç Çağı yerleşim bölgesi Aşkar Höyüğü de parka dönüştürülmüştü. (Konya/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'Yardımcı doçentlik tartışması yeni bir kadrolaşma planı'

SONRAKİ HABER

HSK'den 3 yeni kararname: 105 yargı mensubunun yeri değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...