Adalet Yürüyüşü’ne siyah minibüsle saldırı girişimi iddiası

Adalet Yürüyüşü’ne araçla saldırı hazırlığında olduğu ve IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen 'Ebu Hüseyin' kod adlı kişi gözaltına alındı.

05 Temmuz 2017 11:08
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nü, Kocaeli'nin Körfez- Dilovası etabında sürdürürken, korteji araçla saldırı ihbarı üzerine D- 100 karayolunun bugüne kadar tek şeritten araçlara geçiş verilen İstanbul yönü trafiğe tamamen kapatıldı.

Yürüyüş devam ederken, Kayseri Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekibinin takibe aldığı belirten siyah renkli minibüs., Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Kartepe İlçesi Köseköy mevkiine durduruldu. Minibüste CHP kortejine saldıracağı ve IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen 'Ebu Hüseyin' kod adlı kişi gözaltına alındı.

Emniyet yetkilileri, araçta ve  bu kişinin üzerinde yapılan aramada herhangi bir suç unsurunun bulunmadığını ancak, şüphelinin cep telefonu kayıtlarından korteje aracıyla girerek saldırı yapacağı yönünde mesajlar bulunduğunu açıkladı.

4 KİŞİ GÖZALTINDA, 2 KİŞİ ARANIYOR

Bu kişinin sorgusu devam ederken, Kayseri'deki emniyet kaynakları takip ettikleri 'Ebu Hüseyin' kod adlı 30 yaşlarındaki kişinin IŞİD militanı olduğunu ve bir süredir takipte olduğu, onunla bağlantılı olduğu saptanan 6 kişiden 4'ünün yakalandığını ve 2 kişinin arandığını söyledi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nün titiz bir çalışma ve takip sonrası yakalanan zanlının eylemi gerçekleştirmeden yakalandığını söyledi. Vali Kamçı, "Kayseri Emniyet Müdürlümüz başarılı bir çalışma ve istihbaratla, CHP’nin düzenlediği yürüyüşe saldırı hazırlığında olan zanlının ele geçirilmesini sağladı’’ dedi.

Halen Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında bulanan şüphelinin, Kayseri'den gelecek ekibe teslim edileceği belirtildi.

CHP' Lİ TEZCAN: EMNİYETİN BÖLGEDEKİ TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK RUTİN ÇALIŞMASININ BİR PARÇASI

CHP' li Tezcan;" Emniyet Güçlerinden bölgede bir IŞİD operasyonu bilgisini aldık. ancak bunun rutin bir çalışma olduğunu öğrendik"

"Yürüyüşe dönük saldırı planı değil ama genel operasyonlar çerçevesinde yapılmış bir önlem bir operasyon olduğu bilgisini aldık"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan MYK sonrası açıklama yaptı. Tezcan; "Bölgede bir IŞİD operasyonu olduğu bilgisini aldık emniyet güçlerinden Ancak bunun bir rutin çalışma sonucu olduğunu öğrendik yani bu yürüyüşe dönük özel bir saldırı ya da planlamaya dayalı bir operasyon değilmiş. Emniyetin yaptığı açıklama bu. Rutin, emniyetin bölgedeki terör örgütlerine yönelik rutin çalışmasının bir parçası doğal olarak yürüyüş güzergahı buradan geçince emniyetin dikkati ve çabaları da belli noktalara daha fazla yoğunlaşıyor bu yararlı da bir şey. Bu çerçevede özel bir yürüyüşe dönük saldırı planı değil ama genel operasyonlar çerçevesinde yapılmış bir önlem bir operasyon olduğu bilgisini aldık. Bütün provokasyon girişimlerine karşı güvenli bir şekilde yürüyüşü tamamlayıp mitingi gerçekleştirmek istiyoruz.

(DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

DİSK açığa alınan akademisyenler için DEÜ Rektörlüğündeydi

SONRAKİ HABER

Associate Dr Hakan Güneş: Red lines will turn pink in Syria

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...