07 Haziran 2017 10:20

Suç örgütü lideri sanığı: FETÖ adımı kullanarak kumpas yaptı

Suç örgütü olmakla suçlanan Sarallar ve Şahinlerin davasında Burhanettin Saral savunma yaptı: FETÖ benim adımı kullanarak bir kumpas yaptı. 

Paylaş

Suç örgütü olmakla suçlanan Şahinler ve Sarallar grupları arasındaki çatışmalara ilişkin açılan davada örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Burhanettin Saral FETÖ’lü savunma yaptı: FETÖ benim adımı kullanarak bir kumpas yaptı. 

43 TUTUKLU SANIK KATILDI

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, Sedat Şahin ve Burhanettin Saral'ın aralarında bulunduğu 43 tutuklu sanık getirilirken; bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları da duruşmada hazır bulundu. Duruşmanın yapıldığı salon önünde çevik kuvvetin yanı sıra komandolar da güvenlik nöbeti tuttu. Duruşma salonunda da çok sayıda polis ve özel güvenlik görevlisi hazır bulundu. 

DURUŞMA SALONUNDA TARTIŞTILAR

Örgüt lideri suçlamasını kabul etmeyen Sedat Şahin, "Mafya adam satar, eroin satar. Ben hiçbirini satmıyorum. Yılllardır bu işlerden elimi ayağımı çektim. Özellikle kardeşim katledildikten sonra tamamen bu işleri bıraktım ve aileme sahip çıkmaya başladım" dedi. İddianamede bazı ölümleri azmettirdiği suçlamasını da kabul etmediğini belirten Şahin, kendisinin 19 Mayıs 2016'da öldürülmek istendiğini söyledi. Kendisini öldürmek isteyenlerin de belli olduğunu dile getiren Sedat Şahin, "Nezarethanede Burhanettin Saral ile karşılaştım. Yüzüme bakamadı" dedi. Şahin'in bu lafı üzerine yerinden kalkan Burhanettin Saral, "Niye senin yüzüne bakamıyorum. Kimsin sen" diye çıkıştı. Saral'ın bu çıkışı üzerine davanın tarafları yerlerinden kalkarak birbirlerine laf attı. Jandarma araya girerek tarafları susturdu. 

‘BURADA HESAPLAŞACAĞIZ’

Kardeşinin öldürülmesinde Burhanettin Saral'ı suçlayan Şahin, "Benim kardeşimi, canımı öldürenler çıkıp gazeteye 'öldürmedik' diye beyanat veriyor. Madem dışarı da yüz yüze hesaplaşamadık. Burada hesaplaşacağız" dedi. Bu sözlerin üzerine de yine taraflar yerlerinden kalkarak birbirlerine laf atmaya başladı. İzleyici sırasında oturan tutuksuz bazı sanıklar da ayaklanınca çevik uvvet ve sivil polisler araya girerek gerginliği önledi. 

Kardeşinin Alaattin Saral'a kurşun sıktığı yönelik iddiaya Şahin, "Benim onayım olmadan benim kardeşim, Alaattin Saral'a kurşun atamaz" dedi. 

Burhanettin Saral, 10 kuşak öteden akrabalığı olduğunu söylediği Hüseyin Saral ile Sedat Şahin'in arkadaşlığına değinerek, “Sedat'a Oflular'ın feodal bir yapısı olduğunu, Hüseyin ile yarın öbür gün bir sorun yaşarsa akrabalarıyla da sorun olacağını söyledim. Hüseyin Saral öldürüldü bu süreç başladı" dedi. Bunun üzerine Sedat Şahin'in düzeltmeler yapmak istemesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Eski meseleleri dışarıda biraraya gelip konuşsaydınız ya" dedi. Sami Hoştan'ın araya girmesiyle ateşkes olduğunu anlatan Saral daha sonra Sedat Şahin'in kardeşinin öldürülmesiyle olayın yeniden ateşlendiğini ifade etti. 

{{107953}}

‘FETÖ ADIMI KULLANARAK KUMPAS YAPTI’

Vedat Şahin'in öldürülmesinden sonra bir gazetede isminin kullanılarak bir yönlendirme yapıldığını iddia eden Burhanettin Saral, bunu yapanların da FETÖ olduğunu ileri sürdü. FETÖ'nün devleti ele geçirmeye çalıştığını 17-25 Aralık öncesinde sürekli dile getirdiğini, bu ifadelerinin devlet kayıtlarında bile bulunduğunu belirten Saral, "FETÖ benim adımı kullanarak bir kumpas yaptı. Onu da mahkeme çözecek" dedi. Duruşmaya ara verildi. 

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Sedat Şahin ve Burhanettin Saral arasındaki husumet nedeniyle geçmişte kanlı hesaplaşmaların yaşandığı, 19 Mayıs 2016 günü Sedat Şahin'in villasında öldürülmeye teşebbüs edilmesi ve saldırıda Şahin'in kayınvalidesi Gülçin E.'nin vurulmasıyla, iki grup arasındaki husumetin yeniden başladığı belirtildi. İddianamede, 6 Haziran 2016 tarihinde Kağıthane'de İbrahim Akyıldız, 9 Ağustos 2016 tarihinde Abbas Ata ve 30 Kasım 2016'da ise Yakup Çelik'in, Sedat Şahin grubu tarafından öldürüldüğü iddia edildi. İddianamede, Sedat Şahin, Mehmet Şahin, Emrah Topal, Oktay Öztürk (Sadettin oğlu) ve Serkan Şahin'in suç örgütü yöneticisi oldukları ve 3 kişinin öldürülmesinden sorumlu oldukları gerekçesiyle haklarında, 3'er kez müebbet hapis cezası istendi.

BURHANETTİN SARAL'A MÜEBBET HAPİS

İddianamede, tutuklu sanık Burhanettin Saral ile firari sanıklar Barış Saral ve İlyas Saral'ın suç örgütü yöneticisi olduğu ve örgütün tüm eylemlerinden sorumlu olduğu gerekçesiyle, Sedat Şahin'in Beykoz'daki villasında Şahin'i ve kayınvalidesini öldürmeye teşebbüs suçundan 26 yıldan 40 yıla, bir kişinin öldürülmesi suçundan ise müebbet hapis cezası isteniyor. (DHA) 

ÖNCEKİ HABER

DİSK: Gerekirse genel grev 

SONRAKİ HABER

İstanbul’da yüzlerce işçi kıdem tazminatı için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...