26 Mayıs 2017 04:41

'Binbaşı O.K. darbe demedi' iddiası

Hürriyet'e konuşan bir genelkurmay yetkilisinin Binbaşı O.K.'nin MİT'teki ihbarında 'darbe girişimi'nden söz etmediğini söylediği aktarıldı.

Paylaş

Hürriyet'e konuşan bir Genelkurmay yetkilisinin, Yeni Şafak'ın "15 Temmuz darbe girişimini MİT'e haber veren binbaşı" olarak duyurduğu "Binbaşı O.K.'nin MİT’teki ifadesinde darbe girişimi ile ilgili bir ihbar ya da imada bulunmadığını söylediği" belirtildi.

Mehmet Y. Yılmaz'ın "Binbaşı O.K. ‘darbe ihbarı’ yapmamış" başlıklı yazısında Yılmaz'a konuşan ancak ismi açıklanmayan Genelkurmay yetkilisinin sözleri, "Binbaşı O.K., üç helikopterin katılacağı bir operasyon yapılacağından, MİT Müsteşarı’nın kaçırılacağından ya da Müsteşar’a yönelik bir suikast girişimi ihtimalinden söz etmiş. MİT’teki ifadesinde 'darbe girişimi' ile ilgili bir ihbar ya da imada bulunmamış" ifadeleriyle aktarılıyor.

Kara Havacılık'ta görevli Binbaşı O.K.'nin MİT'teki ifadesi sonrası ajan olarak yeniden karargaha gönderildiği, darbe girişimi başlayınca bölgeden uzaklaştırıldığı belirtilmişti.

Binbaşı O.K.'nin darbe girişiminin ardından çıkarılan OHAL kararnamesiyle ordudan atıldığı, daha sonra yine bir OHAL kararnamesi ile göreve iade edildiği ve darbe girişiminin bastırılmasındaki rolü nedeniyle “koruma ve ödüllendirme” amaçlı olarak MİT kadrosuna alındığı öğrenilmişti. Ancak MİT, O.K.'nin ifadesinin alınmasına izin vermemişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 26 Mayıs 2017 Cuma

SONRAKİ HABER

Taşgetiren de sordu: Kalkışmada algılama zaafı mı oldu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...