24 Mayıs 2017 15:45

İncirlik krizi NATO Zirvesi gündeminde

NATO zirvesinde Almanya ve Türkiye arasında yaşanan İncirlik krizi de olacak.

Paylaş

Avrupa'nın dikkati Brüksel’deki NATO zirvesinde. Zirvenin gündem dışı tartışmalarından biri Almanya ve Türkiye arasında yaşanan İncirlik krizi olacak.

DW Türkçe’nin haberine göre Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bugün Berlin’de eski ABD Başkanı Barack Obama ile görüşecek olması ve ardından Brüksel’e gelecek olması nedeniyle Erdoğan ile ikili bir görüşmenin olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

ZİRVE GÜNDEMİ YOĞUN

Habere göre ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk kez NATO ülkelerinin liderleriyle biraraya geleceği zirvede, ittifakın gelecekteki öncelikleri, Rusya ile ilişkiler, “terörle mücadele”, savunma harcamalarının artırılması, AB ile ilişkiler ve uluslararası tehditlerle mücadele konularının ele alınması bekleniyor.

Trump’ın yanı sıra İngiltere’nin yeni başbakanı Theresa May ve Fransa’nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da ilk kez katılacakları zirvede, bu liderlerin NATO’nun geleceği konusunda verecekleri mesajlar merakla bekleniyor.

ÇATLAKLAR GİDERİLMEYE ÇALIŞILACAK

Savunma uzmanı Dr. Christian Mölling’e göre Brüksel’de asıl hedef NATO müttefikleri arasında oluşan çatlakların büyümesinin önlenmesi, oluşan hasarın kontrol altında tutulması. Mölling, Brüksel’deki NATO Zirvesi’nin yeni seçilen ABD Başkanı’na ittifakı tanıtmak için yapıldığını, ancak Trump’ın NATO hakkında sarf ettiği ağır eleştiriler ve sert üslubu nedeniyle soru işaretleri olduğuna dikkat çekti. 

Dr. Mölling, Alman hükümetinin zirveden en önemli beklentisinin, ABD’nin NATO’ya, Avrupa’nın savunmasına olan desteği ve ittifaka bağlılığını kararlı bir şekilde ortaya koyması olduğunu vurgularken, Trump’ın bu beklentiyi ne ölçüde karşılayabileceğinin belirsiz olduğuna dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avukatları Gülmen ve Özakça ile görüştü

SONRAKİ HABER

SDG, Baas barajını kuşatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...