Fenerbahçe Euroleague şampiyonu oldu

Euroleague finalinde Yunanistan ekibi Olympiakos’u 80-64 yenen Fenerbahçe Avrupa Şampiyonu oldu.

21 Mayıs 2017 18:51
Paylaş

Euroleague Final-Four'da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan ekibi Olympiakos'u 80-64 yenerek  2016-2017 sezonu şampiyonu tamamladı. Sarı-lacivertli ekip bu başarı ile ilk kez Euroleague kupasını müzesine götürdü.

DATOME'NİN SAÇINI KESTİLER

Fenerbahçe'nin Euroleague'de şampiyon olmasının ardından Datome'nin saçı kesildi. 

Sarı-lacüivertli basketbolcu Luigi Datome, maç öncesi verdiği sözü tuttu. Euroleague kupasını kazanmaları halinde saçlarını kestireceğinin sözünü veren Datome'nin saçlarını takım arkadaşları kupa töreninin ardından kesti. 

ALİ KOÇ GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

THY Euroleague Yunanistan'ı 8-64 mağlup eden Fenerbahçe'nin maçını izlemeye giden eski yönetici Ali Koç, duygulu anlar yaşadı. Koç, sarı-lacivertli ekibin şampiyon olmasının ardından saha içerisinde gözyaşlarını tutamadı. 

NUSRET, SARI-LACİVERTLİ EKİP İLE 'SALT BAE' POZU VERDİ

'TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞUNU İSTİYORUZ VE HAZIR OLMALIYIZ'

Finalde karşğlaştıkları Olympiakos'u tebrik eden Obradovic, "Bütün gece bu maça çalıştım. Hayat devam ediyor. Bu akşam kutlayacağız ama çarşamba günü Türkiye Ligi'nde maç oynayacağız. Çok fazla vaktimiz yok. Türkiye şampiyonluğunu istiyoruz ve hazır olmalıyız. Hedefimiz seneye de Belgrad'da kazanmak olacak" şeklinde konuştu.

'BAŞKANDAN GÜVEN ALIRSANIZ, SONUÇ BU OLUYOR'

Obradovic, kariyerindeki yaşadığı 9 şampiyonluğun değerli olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Sezonda zor anlar yaşadık. Baskonia, bizi 36 sayı farkla yendi. Gece 11'de orada oynadık. Herkes uykuluydu. Aziz Yıldırım otele geldi, 'Üzülme her şey yoluna girecek.' dedi. Bu konuşmayı oyuncularıma da anlattım. Başkandan böyle güven alırsanız, sonuç bu oluyor. Şimdi kutlama zamanı. Bütün zafer aslında oyuncularımın." 

'UDOH GİBİ KONSANTRASYONU OLAN BİR OYUNCU HİÇ HATIRLAMIYORUM'

Ekpe Udoh'tan övgü ile bahseden Obradovic, "25 yıldır başantrenörüm. Onun gibi konsantrasyonu olan bir oyuncu hiç hatırlamıyorum. Hem savunmada hem de hücumda son derece konsantre oynuyor" dedi. 

'SAHADA YATIP KALKIYORUM'

Obradovic, sarı-laciverli ekibe gelme amacına ulaştığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: "Ben pasaporta bakmam. Oyuncunun oynamasına bakarım. Kaç saat çalışıyor ona bakarım. Bazı oyuncular çok önemli isimler olacak. Ben hala açım. Sahada yatıp kalkıyorum. Sabah saat 09.00'da ofisime gidip akşam saat 22.00'de dönüyorum. Türk, ABD'li, Sırp oyuncu fark etmez. Kim basketbolu seviyorsa onu oynatırım."

EKPE UDOH: ANNEM DE KARŞI TAKIMDA OLSA ONA KARŞI DA OYNARIM

Final-Four'un "En Değerli Oyuncusu" (MVP) seçilen Fenerbahçeli Ekpe Udoh ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Çok büyük bir maçtı. Bizim akşamımızdı. İnişler çıkışlar çok fazla oldu. Sağlıklı olduğumuz vakit, kazanacağımızı biliyorduk. Savunmada çok iyi bir iş çıkardık. Taraftarımız muhteşemdi ve zafere ulaştık. Rakip hiç önemli değildi. Annem de karşı takımda olsa ona karşı da oynarım. MVP seçilmekten de mutluyum" dedi.

OLYMPİAKOS BAŞANTRENÖRÜ SFAİROPOULOS: FİNALE KADAR GELDİKLERİ İÇİN OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM

Aldıkları sonuçtan dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını dile getiren Olympiakos Başantrenörü Ioannis Sfairopoulos, düzenlenen basın toplantısında şu açıklamayı yaptı: "Finale kadar geldikleri için oyuncularımı tebrik ediyorum. Onlarla gurur duyuyorum. Play-off'larda da Anadolu Efes'e karşı 2-1'den döndük. CSKA Moskova'yı yendik ama şampiyonluk için gereken bir şeyler daha vardı ama o bizde yoktu. Sonuçtan dolayı büyük bir hayal kırıklığımız var ama final oynamaktan da gurur duyuyoruz."

Sfairopoulos, basın toplantısında yaptığı açıklamada Fenerbahçe yerine yanlışlıkla Anadolu Efes'i tebrik etmesinden dolayı daha sonra hatasını düzelterek sarı-lacivertli takımın iyi bir iş başardığını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KUTLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın THY Avrupa Ligi Şampiyonu olması nedeniyle Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı tebrik etti. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın, THY Avrupa Ligi Şampiyonu olması dolayısıyla, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a bir tebrik telgrafı göndermiştir" denildi.

BAKAN KILIÇ'TAN TEBRİK 

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 80-64 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç, THY Avrupa Ligi Şampiyonu olması dolayısıyla Fenerbahçe Basketbol Takımı için bir tebrik mesajı yayımladı. 

Bakan Kılıç, mesajında şu ifadelere yer verdi: "THY Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda finalde Olimpiakos'u 80 - 64 yenerek şampiyon olan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımını kutluyorum. THY Avrupa Ligi'nde göstermiş olduğu başarılı performansıyla ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil ederek göğsümüzü kabartan Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı büyük bir başarıya imza atmıştır. Ülkemize bu gururu yaşatan bütün oyunculara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. "

TBF BAŞKANI TÜRKOĞLU'DAN KUTLAMA

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, THY Euroleague Final Four’unda şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe ile ilgili olarak bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Türkoğlu’nun tebrik mesajı şöyle: Basketbol dolu bir hafta sonu geçirdiğimiz Turkish Airlines Euroleague Final Four’unda Olympiacos’u mağlup eden Fenerbahçe Basketbol Takımı, şampiyonluğa ulaşarak basketbolumuz için çok büyük bir başarı elde ederek gurur kaynağımız olmuştur. Turkish Airlines Euroleague’de bu sezon gösterdiği başarılı performansını Final Four’da da sürdüren temsilcimiz Fenerbahçe’nin; oyuncu, antrenör ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, Sinan Erdem Spor Salonu’nda muhteşem bir atmosfer yaratan tüm basketbolseverleri kutluyorum. Spor Toto Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe’nin Euroleague şampiyonluğunu kazanması, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde Banvit’in final oynaması; Bilyoner.com KBL’de yer alan ekiplerimizden Fenerbahçe’nin Kadınlar Euroleague’de finalde yer alması ve Kadınlar Eurocup’ta da dört temsilcimizin yarı finalde mücadele ederek Yakın Doğu Üniversitesi’nin şampiyonluğa ulaşması, Avrupa’da liglerimizin en üst seviyeye geldiğini net bir şekilde göstermektedir.

Umuyorum ki kulüpler bazında hem erkek hem de kadın takımlarımızın yakalamış olduğu bu başarılar; milli takımlarımızın yaz döneminde bizleri yeniden heyecanlandıracağı bir dönemin de habercisi olur." (SPOR SERVİSİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

How the 'dream' summit became the summit of 'fractures' 

SONRAKİ HABER

Saha içi- Saha dışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...