İzmir'de avukatların dayanışma zincirine polis saldırdı

İzmir'de 70 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için eylem yapmak isteyen avukatlara polis saldırdı.

17 Mayıs 2017 09:16
Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Şube üyesi avukatlar, kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen ve 70 gündür işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Akademisyen Nuriye Gülmen ve Öğretmen Semih Özakça ile dayanışmak amacıyla adliye binasında "Dayanışma zinciri" oluşturdu.

İzmir Barosu vestiyeri önünde toplanan avukatlar, cübbelerinin yakalarına Gülmen ve Özakça'nın fotoğraflarını asarak, ağızlarına maske taktı.

Kısa bir süre sonra adliye içerisinde avukatların etrafını saran polis, adliye içerisinde eylem yapmanın yasak olduğunu gerekçesiyle saldırıya geçti. Polis saldırısında avukatlar yerlerde sürüklenerek ve darbedilerek adliye dışına çıkarıldı.

Adliye dışında oturma eylemine geçen avukatlara bu kez biber gazı ve coplarla saldırıldı. Avukatlar saldırı esnasında sık sık, "Nuriye Semih yalnız değildir" sloganları attı.

Polis saldırısının ardından açıklama yapan ÇHD Genel Sekreteri Nergis Tuba Aslan, mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, "En demokratik hakkımızı kullanmamıza bile izin vermiyorlar. Buna bile tahammülleri yok. 10 dakikalık barışçıl bir eyleme bile tahammülleri yok. Faşizm her yerde. Faşizm adliyede sokaklarda. Biz ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Adalet istemeye devam edeceğiz. Adalet aramaya her yerde devam edeceğiz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Penguen: Her şey için teşekkürler

SONRAKİ HABER

Akademisyen Yay’ın da aralarında olduğu 13 kişi savcılıkta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...