15 Mayıs 2017 00:36

‘İvan İvanoviç Var Mıydı, Yok Muydu?’

Nâzım Hikmet’in tiyatroadam yorumu ile sahnelenen çarpıcı eseri 'İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?' bugün Baba Sahne'de.

Paylaş

Baba Sahne; Nâzım Hikmet’in tiyatroadam yorumu ile sahnelenen çarpıcı eseri “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?” oyununu ağırlıyor. Erdemleri ve otoritesi arasında sıkışmış bir insanın, her çağda karşılaşılan değişiminin/dönüşümünün yarı tatlı öyküsünü anlatan “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?” bugün izleyici ile buluşacak.

“İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?”, Rusya’nın taşra kasabasında geçiyor. Petrof, insanlara kâğıtlardan çok inanan, kasabanın en sorumlu, mevki sahibi amiridir. Dürüst, yardımsever, iyi bir insan olan Petrof’u bütün kasaba halkı sevip saygı duymaktadır. Peki ya otorite? Petrof otorite sahibi midir? Erdemleri ve otoritesi arasında sıkışmış bir insanın, her çağda karşılaşılan, çok tanıdık, hatta başımıza gelebilecek değişiminin/dönüşümünün yarı tatlı öyküsüdür bu... Trajik, komik, hipnotik bir öykü... Peki, ama bu öyküde “İvan İvanoviç Var mıydı, Yok muydu?”

Yönetmenliğini Emrah Eren’in yaptığı oyununun kadrosunda ise Aşkın Şenol, Baransel Gürsoy, Berk Yaygın, Deniz Özmen, Fatih Koyunoğlu, Gökhan Azlağ ve Pınar Tuncegil yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Haggard, Türkiye’deki hayranlarıyla buluşacak

SONRAKİ HABER

Form Mukavva işçisi greve hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...