14 Mayıs 2017 13:33

‘Bu karmaşadan yeni şeyler çıkabilir’

Kocaeli Demokrasi Girişimi, “Hayır bitmedi, demokrasi için biraradayız” diyerek kahvaltıda buluştu.

Paylaş

Kocaeli Demokrasi Girişimi'nin yol haritasını tartışmak için bir araya geldiği toplantıda konuşan Doç. Dr. Murat Sevinç, “Şuan tam bir hukuksal boşluk hali yaşıyoruz. Bu karmaşadan yeni ve güzel şeyler de çıkabilir” dedi. 

Kocaeli Demokrasi Girişimi, “Hayır bitmedi, demokrasi için biraradayız” diyerek kahvaltıda buluştu. Kanun hükmünde kararnameyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden ihraç edilen Doç. Dr. Murat Sevinç’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte konuşan Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü Bekir Yurdagül, girişimin sadece referandum dönemi için kurulmadığını belirterek, “Yolumuza devam ediyoruz, şaibeli referandumu geride bıraktık ama bunu kabul etmiyoruz. Hayır bitmedi, hayırın örgütlenmesine eskiden daha fazla sarılmalıyız. Sizlerin önerileriyle, burada yapılan tartışmalarla süreci ilerleteceğiz” dedi. 

‘YENİ BİR ŞEYLER YAPMALIYIZ’

Açılış konuşması yapan Doç. Dr. Murat Sevinç, anayasayı tartışırken asıl sorunların gözardı edildiğini belirterek, “Sorun anayasalarda değil. Sürekli anayasa tartışmak, bütün sorunları hukuk metinlerine havale etmek bir araç oldu. Asıl konuşulması gereken konular konuşulmadı. Ama siz anayasa konuştukça insanlar sizin demokratik olduğunuzu düşünüyor, bütün bunlar kullanılıyor” dedi. “Yargı bağımsız olmamalı” diyen Sevinç, toplumsal baskının önemine değinerek, “Klasik parlamenter sistem çöpe atıldı, anayasayı kendilerine uyarladılar. Ama bu yönetilemez bir değişiklik, hiç şüpheniz olmasın, kısa süre sonra ‘Yeni bir anayasa yapalım’ diye karşımıza çıkacaklar. Şuan tam bir hukuksal boşluk hali yaşıyoruz. Bu karmaşadan yeni ve güzel şeyler de çıkabilir. Yargı bağımsız olmamalı, tam tersine toplumsal bir baskı altında olmalı. Yeni bir şeyler düşünmeli, yeni bir şeyler yapmalıyız” diye konuştu. 

Sevinç’in konuşmasının ardından katılımcılar da görüşlerini ifade etmek için söz aldı, tartışmaların ardından etkinlik son buldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dilan Sarıkaya doğum gününde anıldı

SONRAKİ HABER

Mecliste HSK mesaisi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa