05 Mayıs 2017 23:33

İstanbul'da 18 yaşındaki Sıla Abalay öldürüldü

İstanbul'da Küçükçekmece'de, polis tarafından düzenlenen ev baskınında 18 yaşındaki Sıla Abalay öldürüldü.

Paylaş

Polisin, İstanbul Küçükçekmece’deki ev baskınında 18 yaşındaki Sıla Abalay öldürüldü. Habertürk ve Star'ın 18 yaşındaki gencin öldürülmesini, “DHKP-C’nin en üst düzey ismi Sıla Abalay öldürüldü” diye duyurması büyük tepki çekti.

DHA’nın haberine göre, İstanbul Küçükçekmece’de Yeşilova Mahallesi Tansel Caddesi Terzi Sokak üzerindeki bir binaya dün gece polis tarafından ev baskını düzenledi. İddiaya göre, operasyonda polisle çatışmaya giren Sıla Abalay öldürüldü, 2 kişi de gözaltına alındı. Operasyonun DHKP-C’ye yönelik olduğu öne sürüldü.Operasyon, Küçükçekmece’de Yeşilova Mahallesi Tansel Caddesi Terzi Sokak üzerindeki bir binaya düzenlendi.

Operasyon düzenlenen dairenin kapısı mühürlenerek kapatıldı. Bina sakinleri, gece yoğun silah sesleri duyulduğunu belirterek, korktuklarını olayın detaylarını ise daha sonra haberlerden öğrendiklerini belirtti.

Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısının, cenaze ve olay yerindeki incelemeleri saat 05.00 sıralarında tamamlandı. Abalay’ın cenazesi zırhlı araçlar eşliğinde otopsi için Yenibosna’daki adli tıp kurumuna götürüldü.

Öte yandan, cenaze getirilmeden önce adli tıp kurumu abluka altına alınırken bir TOMA da hazır bekletildi.

HABER TÜRK VE STAR’IN HABERLERİ TEPKİ TOPLADI

İktidara yakınlığı ile bilinen Star gazetesi, 18 yaşındaki gencin öldürülmesini, “FLAŞ! İstanbul’da gerçekleştirilen operasyonda DHKP-C’nin en üst düzey ismi Sıla Abalay öldürüldü” diye duyurdu. Habertürk gazetesi de olayı, “DHKP-C’nin en üst düzey ismi Sıla Abalay İstanbul’da ölü ele geçirildi” ifadeleriyle verdi. Her iki gazete, sosyal medyada tepki topladı.

ŞÜPHE YARATTI

Sıla Abalay’ın evinin kapısının mühürlenmesi şüphe yarattı. Olay yerinde inceleme yapmak isteyen avukatlar, daha önce böyle bir uygulamayla karşılaşmadıklarını belirttiler ve şunu söylediler; “İnceleme yapıldıktan sonra ev sahiplerine teslim edilir, mühürlenmez.”

Sıla Abalay’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Abalay’ın cenazesinin memleketi Ardahan’a gönderildiği öğrenildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cassini, Satürn'ün 'sesini' yolladı

SONRAKİ HABER

Son basma ustasının sergisi Ankara’da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...