02 Mayıs 2017 10:42

CHP'li Gürer, Aladağ yangını için soru önergesi verdi

CHP'li Ömer Fethi Gürer, Aladağ yurt yangını için verdiği soru önergesinde 'Öğrencilerimiz mevzuata mı kurban gitti?' diye sordu.

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, Adana’nın Aladağ ilçesinde 11'i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yanıgınına ilişkin verdiği soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğrenci yurtlarındaki denetimlerin mevzuat çerçevesinde yerine getirildiğini açıkladı.

CHP Milletvekili Gürer, Aladağ faciasından önce de aynı mevzuatın yürürlükte olduğunu belirterek, “Can veren öğrencilerimiz mevzuata mı kurban gitti?” diye sordu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Adana’nın Aladağ ilçesinde 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yangının ardından öğrenci yurtlarındaki yangın merdivenlerinin tümünde denetim yapılıp yapılmadığını gündeme getirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Gürer önergesinde, ülkemizde öğrenci yurtlarının tamamında kontrol ve denetimlerin yapılıp yapılmadığını, Aladağ yangınından sonra yurtların kapı malzemesinden elektrik tesisine kadar incelemesi yapılan yurt sayısının kaç olduğunu sordu.

Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Öğrenci yurtları ile ilgili her türlü tedbir ve denetimlerin ilgili mevzuatlar çerçevesinde gerek Bakanlığımızca gerekse valiliklerle yerine getirilmektedir” dedi. 

Gürer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın, 11’i öğrenci 12 kişinin yanarak can verdiği facianın ardından, yurtlardaki denetim ve kontrollerin nasıl yapıldığına dair verdikleri soru önergesine verdiği yanıtın tatmin edici olmadığını belirtti. Gürer şöyle devam etti:

“Yetersiz ve bakımsız elektrik tesisatı ve buna bağlı elektrik kontağından kaynaklandığı bilirkişi raporu ile tespit edilen yangında 11’i öğrenci 12 kişi, yurt binasının yangın çıkış kapısı kilitli olduğundan, yangından kaçamadılar ve orada yanarak can verdiler. Ülkemizde son yıllarda yaşanan en büyük facialardan biri olan yurt yangınının ardından, ülkemizdeki binlerce yurtta herhangi bir tedbir alınıp alınmadığını sorduğumuz önergeye karşılık Sayın Milli Eğitim Bakanı’nın ilgili mevzuatı adres göstermesi, bu olaydan yeterince ders alınmadığını ortaya koymuştur.

Sayın Bakan’ın ifade ettiği “ilgili mevzuat” Aladağ yangınından önce de yürürlükte idi. Aynı mevzuat şimdi de yürürlükte. Bu mevzuata rağmen Aladağ’da yangın çıktı ve orada 12 kişi hayatını kaybetti. Yoksa çocuklarımız mevzuata mı kurban gitti? Bize göre, Aladağ yangınının ardından, tüm yurtlarda kapı malzemelerinden elektrik tesisatına kadar yeniden bir denetim ve kontrol yapılmalı, bir daha böyle bir facia yaşanmasının önüne geçilmelidir” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Artık 80 milyonun cumhurbaşkanı değilsin

SONRAKİ HABER

Erzincan’da 1 Mayıs coşkusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...