29 Nisan 2017 12:42

266. F oturumunda Kemal Gömi’nin serbest bırakılması istendi

İHD İstanbul Şubesi’nin F oturumunda hasta mahpus Kemal Gömi’nin serbest bırakılması talep edildi.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, cezaevlerinde hasta mahpusların serbest bırakılması için her hafta olduğu gibi bu hafta da F oturumu gerçekleştirdi. Bu oturumda, hasta mahpus Kemal Gömi’nin serbest bırakılması talep edildi.

Galatasaray Lisesi önünde “266.  Hafta F oturması Kemal Gömi serbest bırakılsın”, “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın”, “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır”, “Tecrit öldürüyor F tipi hapishaneler kapatılsın” pankartı açan tutuklu yakınları ve insan hakları savunucuları  “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın”, “Kemal Gömi serbest bırakılsın”, “Tedavi haktır engellenemez”, “İnsan haklarıyla insandır”, “Susma suça ortak olma”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganları attı.

Eylemde ilk sözü, hasta tutuklu Kemal Gömi’nin abisi Feyzullah Gömi aldı. Gömi, kardeşinin hastalıkları bulunduğunu, anayasada açık hüküm bulunmasına karşın kardeşinin serbest bırakılmadığını söyleyerek, kardeşinin serbest bırakılmasını talep etti. 

‘25 YILDIR CEZAEVİNDE’

Komisyon adına basın açıklamasını ise Gülseren Yoleri okudu. Hapishanelerde her geçen gün tutuklu sayısının arttığını ifade eden Yoleri, bu artışla birlikte tutukluların karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.Yoleri, Bolu F Tipi Hapishanesi’nde tutulan Kemal Gömi’nin sağlık durumu ilişkin şunları söyledi : “266. haftamızda Bolu F Tipi hapishanesinde Ağır Kronik Şizofren hastası Kemal Gömi'den bahsedeceğiz. Mardin doğumlu 46 yaşında ve 1992 den buyana hapishanede kalmakta 25 yıldır müebbet hükümlü mahpustur. İTÜ İnşaat Fakültesi son sınıfta  öğrenciyken İstanbul Kızıl Toprak'ta DHKP-C eyleminden dolayı tutuklandı, yargılama sonucu müebbet hüküm aldı. 19 Aralık 2000  F tipi Hapishaneler sürecinde Ölüm Orucu direnişçisi olarak Kandıra F tipi hapishanesinde 270 güne yakın kaldı. Bilincini yitirince ailesinin müdahale edilerek wernicke-korsakoff hastası oldu ve sinir sistemleri bozularak ağır şizofreni hasta mahpus haline geldi, yaşamını şimdi tek kişilik hücrede geçirmektedir" dedi. Yoleri son olarak, "Hasta mahpuslar'ın hapishanede kalamaz raporlarına rağmen serbest bırakılması için ilgili bakanlık ve kurumların gereken ilgi ve sorumluluk göstermelerini istiyoruz" diye konuştu. 

Eylem sloganlarla son buldu.(İstanbul/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Gıda-İş, İzmit'te işçi sağlığı eğitimi düzenleyecek

SONRAKİ HABER

İzmit Körfezi'nde tankerde yangın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...