26 Nisan 2017 07:39

Kürkçüler Cezaevi'nde ihlaller artıyor

Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Av. Tugay Bek, Kürkçüler'de tutuklulara dönük hak ihlallerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Paylaş

Kürkçüler F Tipi Cezaevi'nde giden Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Av. Tugay Bek, tutuklulara dönük hak ihlallerinin artarak devam ettiğini söyledi.

Çukurova Bölgesi'nde bulunan cezaevlerinde açlık grevi eyleminde olan tutuklular, KCK'nin çağrısıyla eylemlerini sonlandırırken, hak ihlalleri ise her geçen gün artıyor. Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklularla görüşen Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu Başkanı Avukat Tugay Bek, "Cezaevinde aynı sorunlar devam ediyor. Tutuklu ve hükümlüleri tedirgin eden uygulamalar cezaevi idaresi tarafından ısrarla sürdürülüyor" dedi.

'TUTUKLULAR ENDİŞELİ'

Cezaevinde hak ihlallerinin artarak devam ettiğini ifade eden Bek, 12 Eylül uygulaması olan "Karıştır, barıştır" uygulamasının devam ettiğini aktararak, PKK, FETÖ ve DAİŞ'li tutukluların aynı koridorlarda tutulduğunu ve bu şekilde gerilim politikasının yürütüldüğünü söyledi. Avukat Bek, "Bilhassa açık görüş esnasında farklı örgütlerden yargılanan tutuklu ve hükümlüler ile aileleri aynı görüş mahallinde bir araya getirilmesinden dolayı bir takım gerilimler yaşanmaktadır. Bu gerilim nedeni ile tutuklu ve hükümlüler kendilerinin ve ailelerinin can güvenliğinden endişe duymaktadır. 12 Eylül darbecilerinin 'Karıştır barıştır' adını verdikleri uygulamayı anımsatan bu karar nedeni ile tutuklu ve hükümlüler açık görüşlere çıkmamaktadır" dedi.

'ARAMA ADI ALTINDA TALAN'

OHAL’le birlikte tutukların sohbet ve spor adı altındaki ortak yaşam alanlarından faydalanma imkanlarının ellerinden alındığını ifade eden Bek, kitap, dergi ve gazetelerin kısıtlandığını belirtti. Hastaneye giden tutukluların hak ihlalleriyle karşılaştığını aktaran Bek, tutukların sağlık haklarının ellerinden alındığını dile getirdi. Bek, "Tutuklu ve hükümlülerin savunma için hazırladığı el yazısı notlara el konulmaktadır. Aynı suçtan kalmakta olan tutuklu ve hükümlülerin başka bir cezaevine naklolması veya tahliye olması nedeni ile depoya kaldırılan beyaz eşya, televizyon ve çaylık gibi eşyalardan diğer mahkumların faydalanması engellenmektedir. Mahkumlar, berber imkanından faydalandırılmıyor. Arama adı altında odalar talan ediliyor. Aramalarda mahkumlar taciz ve hakarete maruz kalıyor" diye konuştu.

Adana Barosu Cezaevi İzleme Komisyonu olarak tutukların karşılaştığı sorunların çözümü için girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Avukat Bek, kamuoyuna da duyarlılık çağrısında bulundu. Cezaevinde her an bir olayın çıkabileceğini ifade eden Bek, "Eğer mahkumlar üzerindeki bu gerilim politikası son bulmazsa cezaevinde istenilmeyen olaylar meydana gelebilir. Açlık grevleri son buldu. Ancak sorunlar varlığını koruyor. Biz bu sorunlara çözüm olabilmek adına Baro Cezaevi İzleme Komisyonu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Bakan Müezzinoğlu: 1 Mayıs'ta Tandoğan'da olacağız

SONRAKİ HABER

Manisa 3.9'la sallandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa