Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 26 Nisan Çarşamba

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

26 Nisan 2017 04:46
Paylaş

Gazetelerde bugün hangi haberler var? Gazetelerin ilk sayfalarında, manşetlerde neler yer aldı? Köşe yazılarında hangi konular ele alındı?

Gazeteleri didik didik ediyoruz; ‘Ne var ne yok’ bakarak sabahın fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz. Mithat Fabian Sözmen'le 'Ne var ne yok?' hafta içi her sabah 09:30'da Evrensel WebTv'de...

26 Nisan 2017'de, gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?'

Mithat Fabian SÖZMEN

TSK’nin dün Şengal ve Rojava’ya dönük hava saldırıları ana akım medyanın farklı kanatlarını “Devamı gelecek” ve “2. Kandil vuruldu” vurgularında birleştirdi.

Hürriyet manşetinden “Devamı var” ifadesini kullanırken “70 terörist öldürüldü” dedi. Bir gün önce “Sincar için plan var” manşet haberini yapan Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi ise “Operasyon gecesi Genelkurmay'da yaşananlar” başlıklı yazısında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’la görüşmesini aktardı. Akar’ın “Tehdit devam ettiği sürece operasyonlar da sürecek” dediğini aktaran Selvi, daha net bir yanıt almak için sorduğu soruya ise “Durum değerlendirmesi yapıyoruz. Duruma göre kararımızı vereceğiz” yanıtı verildiğini söyledi.

Hürriyet gibi Yeni Şafak da “Devamı gelecek” manşetini attı. Habertürk ve Star “İkinci Kandil vuruldu” vurgusunu öne çıkardı.

Akşam, “Temizleyene kadar devam”, Aydınlık, “Türkiye vurdu ABD kampa koştu” başlıklarıyla gelişmeyi aktardı.

Özgürlükçü Demokrasi, “DAİŞ yetmedi AKP/MHP devrede” manşetiyle, IŞİD’e karşı mücadele eden güçlerin şimdi de Ankara tarafından hedef alındığını öne çıkardı. Evrensel'de ise 'Bu politika Türkiye'ye kaybettiriyor' denildi.

YANDAŞ MEDYA İÇİN MÜLTECİLER: KAFESTE TUTULAN SİYASİ KOZ

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin Türkiye'yi siyasi denetime alma kararı yandaş medyada öfkeyle karşılandı.

Akşam ve Güneş gazeteleri mültecileri öne sürerek "Yeter! Açın kapıları" ve "Kapıları açma vakti" manşetlerini attı.

Akşam, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da sık sık öne sürdüğü şekilde "Geri Kabul Anlaşması'nın iptalini" gündeme getirdi. Güneş ise mültecilerin sınırı geçmek için yürürken çekilen kitlesel fotoğrafını "Ve kapıları açma vakti" manşetiyle kullandı.

Mültecilerin bir kez daha "kafeste tutulan siyasi koz" olarak görüldüğünün itirafı niteliğindeki olan bu manşetlerin yanı sıra Yeni Şafak "Sizi kim denetlesin", Star, "15 Temmuz misillemesi", Milat, "Yettin artık Avrupa" manşetlerini attı.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Harden ve Rockets, Thunder’ı alt etti

SONRAKİ HABER

Belçika'ya gitmek isteyen genç kemancı Ege'de öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa