27 Mart 2017 04:20

AKP'li Düzce Belediye Başkanı, 9 yakınını müdür yaptı!

2014'te AKP'den Düzce Belediye Başkanı seçilen Mehmet Keleş, 9 akrabasını belediyede üst düzey görevlere atadı.

Paylaş

2014 yerel seçimlerinde AKP'den Düzce Belediye Başkanı seçilen Mehmet Keleş'in, aralarında amcası, gelini, yeğeni ve kuzeninin de bulunduğu 9 akrabasını belediyede üst düzey görevlere ataması yeniden gündeme geldi.

Sözcü gazetesi durumu manşetine taşıyarak Keleş'in amcası Şemsettin Yenersoy, teyze kızı Mesude Özcan ile komşusu ve aile dostu Ali Güney'i Belediye Başkan Yardımcısı yaptığını hatırlattı. Sosyal medyada Düzce Belediyesi aile şeması çıkarıldı. Şemanın altına da, “Başkanlık Sistemi için pilot bölge seçilen Düzce'de uygulama sorunsuz bir şekilde ilerliyor” notu düşüldü.

Keleş'in Düzce Belediyesi'nde eş, dost, hısım akrabadan oluşturduğu kadro için ‘hanedanlık' yorumları yapıldı.

AKP'li başkanın eşi Gönül Keleş'in yeğeni Emre Kahraman Özel Kalem Müdürü oldu. Keleş yeğenlerinden; Ferit Girgin'i Destek Hizmetleri Müdürü, Zeynan Karabacak'ı Su ve Kanalizasyon Müdürü, Kenan Güreşçioğlu'nu Fen İşleri Müdürü atadı. Keleş, iki yıl Özel Kalem Müdürlüğü'nü yapan yeğeni Akif Keleş'i geçen yıl Yazı İşleri Müdürlüğü'ne kaydırdı. Mehmet Keleş, gelini İlkay Karabulut Keleş'i de basın danışmanı yaptı.

Duruma tepki gösteren CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, belediye iştiraki olan İNTAŞ ve YEYPAŞ A.Ş.'de Keleş'in yakınlarının yönetici ve personel olarak istihdam edildiğini söyledi. Tozan, "Sadece yönetimde değil belediye iştiraki olan iki şirkete de akrabalarını doldurdu. Personel kayıtlarına bakıldığında hangi akrabaların çalıştığı ve ne kadar maaş aldıkları görülebilir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘MVP’ adayları kozlarını paylaştı: Kazanan Harden

SONRAKİ HABER

Ankara'da trafik kazası: 5 ölü 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa