01 Mart 2017 15:45

Diyarbakır’da 8 Mart açıklamasına müdahale: 4 gözaltı

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ilişkin açıklama yapmak isteyen kadınlara polis müdahale etti, 4 kadın gözaltına alındı.

Paylaş

KESK, DİSK ve TMMOB üyesi kadınlar Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla AZC Plaza önünde bir araya geldi. Plaza önünde açıklama yapmak isteyen kadınlar çok sayıda polis tarafından ablukaya alındı. Eyleme OHAL gerekçesiyle izin verilmedi. Açıklamaya izin verilmemesi üzerine oturma eylemine geçen kadınlara, polis müdahale etti.

Yaşanan polis müdahalesinde Arin Zümrüt, Arzu Koç, Derya Göngür ve Bahar Ulu isimli kadınlar darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isteyen kadınlar, uzun süre alanda kaldıktan sonra SES Diyarbakır Şube binasına geçti.

Burada açıklama yapan kadınlar adına konuşan Eğitim Sen Diyarbakır 2 No’lu Şube Eş Başkanı Saliha Zorlu, “Gözaltına alınan arkadaşlarımız bu akşam derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

İlk kez gözaltına alınmadıklarını belirten Zorlu, “Biz kadınlar bu ülkenin önüne demokrasiyi koymak için büyük mücadele veriyoruz. Ama devlet bizim yapmak istediğimiz tüm eylemleri illegalleştirmek için her şeyi yapıyor ve kadınları sahadan uzaklaştırmak istiyor” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli’den Federe Kürdistan bayrağı açıklaması

SONRAKİ HABER

‘Kürtlerin Rakka operasyonuna katılacağını düşünüyorum’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...