17 Haziran 2012 10:46

Erciş’te TOKİ işçilerinin iş kazası isyanı

VAN’ın Erciş İlçesi’nde bulunan TOKİ’nin yükleyici firması Ali Acar İnşaat şantiyesinde yaşanan iş kazası işçileri isyan ettirdi. Şantiyede çalışan iki işçi üzerlerine beton kalıbının düşmesi üzerine yaralanarak, Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Geçtiğimiz hafta da Murat Tunç adl

Erciş’te TOKİ işçilerinin iş kazası isyanı
Paylaş

VAN’ın Erciş İlçesi’nde bulunan TOKİ’nin yükleyici firması Ali Acar İnşaat şantiyesinde yaşanan iş kazası işçileri isyan ettirdi. Şantiyede çalışan iki işçi üzerlerine beton kalıbının düşmesi üzerine yaralanarak, Erciş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Geçtiğimiz hafta da Murat Tunç adlı işçi işçi kazası sonrası yaralanmıştı. Şantiyede yaşanan iş kazalarından sonra şantiyede hiçbir güvenlik önleminin alınmamasına tepki gösteren işçiler, duruma isyan etti. Hiçbir basın mensubunun yaklaştırılmadığı, giriş ve çıkışların kapatıldığı şantiyede gerginlikuzun süre devam etti.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

İşçilerin başlattığı isyan üzerine şantiyedeki işçilere hem polis hem de jandarmanın müdahale ettiği öğrenildi. Polis ve işçiler arasında çıkan olaylarda bir polis aracının kullanılamaz hale geldiği, şantiye çevresinde zırhlı ve TOMA araçlarıyla önlemlerin alındığı belirtildi. 10’u aşkın işçinin polisler ve jandarmalar tarafından şantiye içinde ablukaya alındığı ve güneş altında bekletildiği iddialar arasında. Polislerle işçiler arasında çıkan olaylarda yaralı işçilerin olduğu da belirtilirken, şantiyeden sivil bir araçla bazı işçilerin çıkarıldığı ifade edildi. Öte yandan DİHA’nın görüştüğü polisler ise gözaltı işlemi yapmadıklarını, aracı kullanılmaz hale getiren işçileri tespit etmeye çalıştıklarını ileri sürdüler. Gerginlik hala devam ediyor. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Samsun Eğitim Sen’in acı günü

SONRAKİ HABER

Koşullar insanlık dışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...