26 Şubat 2017 18:37

Tadif'te Suriye ordusu-Fırat Kalkanı çatışması

Suriye ordusunun bugün ele geçirdiği el Bab'ın 1 km güneyindeki Tadif'te 'Fırat Kalkanı' ile çatışmaların yaşandığı duyuruldu.

Paylaş

Suriye ordusunun bugün IŞİD'den aldığı Tadif'te, TSK öncülüğündeki 'Fırat Kalkanı' mensubu gruplarla ordu güçleri arasında çatışma yaşandığı bildirildi.

'Fırat Kalkanı'na mensup cihatçı Sultan Murad Tugayı'nın da aralarında olduğu sosyal medya hesapları, güçlerinin el Bab merkezinin 1 km güneyindeki Tadif'e saldırdığını, 22 Suriye askerinin öldürüldüğünü, bir tankın imha edildiğini, bazı askerlerin rehin alındığını, kasabada kontrolün kendilerine geçtiğini öne sürdü.

Bazı Suriye ordusu kaynakları ise çatışmaların yaşandığını, 4 askerin esir alındığını belirtti. Tadif'in kontrolünün 'Fırat Kalkanı' güçlerinde olduğu ise doğrulanmadı.

Bölgeden henüz resmi açıklama gelmedi.

NEDEN KRİTİK?

El Bab cephesi, Suriye ordusu ile TSK'yi karşı karşıya getirmesi riski taşıması bakımından kritik bir durumda. Suriye ordusu, 'Fırat Kalkanı' operasyonu başladığından bu yana topraklarındaki güçleri "işgalci" olarak tanımlıyor ve çekilmelerini talep ediyor. Ordu güçlerinin son dönemde bu cephedeki stratejisi, IŞİD kontrolündeki bölgeleri alarak 'Fırat Kalkanı'nın ülke içerisindeki ilerleyişini durdurmaktı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Lig Kupası, Manchester United'ın

SONRAKİ HABER

TSK'den el Bab'a zırhlı araç ve iş makinesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...