22 Şubat 2017 13:53

Mazlum Aksu mezarı başında anıldı

Askerde şüpheli şekilde ölen ve intihar ettiği iddia edilen EMEP üyesi Mazlum Aksu, ölümünün 4. yılında yoldaşları tarafından anıldı.

Paylaş

Askerde intihar ettiği iddia edilen Mazlum Aksu, ölümünün 4. yılında mezarı başında anıldı. Askerlik öncesi Emek Partisi Kocaeli Darıca İlçe Örgütü Yöneticiliği görevini yürüten Aksu’nun anmasına Emek Partisi üyeleri ve yöneticileri katıldı.

Elazığ Hazar’da Maden karakolunda jandarma er olarak görev yaptığı sırada intihar ettiği iddia edilen Aksu’nun mezarı başında ilk sözü alan EMEP Darıca İlçe Başkanı Tanfer Yeşiltepe “Bu faili meçhulleri, bu katliamları elbet unutmuyoruz. Mazlum ne ilk ne sondu. Mazlum’un ardından yine onlarca ‘Mazlum’ yaşamını yitirdi. Bugün hesabı verilmiyor ama biz ısrarla hesap sormaya devam edeceğiz. Bugün katliamlarda, failinin bulunmadığı cinayetlerde Mazlumlar, Korkmazlar, Ceylanlar, Berkinler katlediliyor. Mücadeleleri biz işçi ve emekçilerin mücadelesi olarak devam ediyor. Unutmayacağız” dedi.

Mazlum Aksu’nun annesi Hayat Aksu da barış çağrısı yaptı:
“Mazlum öldüğü gün içimize bir ateş düştü. Artık çocuklarımız ölmesin. Ölmesin de içimizdeki ateş artık sönsün. Ölmesin ki benim gibi analar artık ağlamasın.” (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Darbedilen kadın işçinin davasına devam edilecek

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu köylüye işkence iddiasının fotoğrafını paylaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...