21 Şubat 2017 07:42

ARD: Türkiye’deki sığınmacılar organlarını satıyor

Alman devlet kanalı ARD, Türkiye’deki zor durumdaki sığınmacıların organlarını sattığını iddia etti.

Paylaş

Alman medyası Türkiye’deki Suriyeli mülteciler konusunda önemli bir iddiayı gündeme getirdi. Devlet kanalı ARD’de yayınlanan FAKT adlı programda, zor şartlardaki Suriyeli mültecilerin kendi organlarını satmak zorunda kaldıkları öne sürüldü.

İddiaların yer aldığı program, bu akşam yerel saatle 21:45’te yayınlanacak. ARD’nin sitesinde konuya ilişkin yer alan haberdeki iddialara göre, böbreklerini ya da karaciğerlerini satmak isteyen sığınmacılar sosyal medya üzerinden alıcı arıyor.

Bu ilanları takip ederek ulaşıldığı ve adının Ahmed olduğu belirtilen Suriyeli sığınmacının, "Ben Türkçe bilmiyorum, tanıdıklarım yok, işim yok, evim yok. Böbreğimi satıyorum çünkü çok büyük sorunlarım var. Bedenimi satmaktan başka paraya ulaşma şansım yok” sözlerine yer verildi. Söz konusu kişinin başkalarının da içinde bulundukları zor durum nedeniyle aynı şeyleri yaptığını aktardığı bilgisi paylaşıldı.

Haberde organ ticareti yapan kişilerin FAKT muhabirlerine ameliyat dahil, 30 bin avroya böbrek nakli pazarlığı yaptıkları aktarılırken, piyasada 6-11 bin Euro fiyata böbrek bulunabildiği öne sürüldü. FAKT muhabirlerine konuşan aracılar, organ nakillerinin Malatya’da yapıldığını iddia etti.

Suriye savaşının neden olduğu zor şartların organ mafyası tarafından kullanıldığı kaydedilen haberde, daha önce Lübnan’daki Suriyeli sığınmacıların da böbreklerini satmak zorunda kaldıklarına dikkat çekiliyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım’ın Almanya toplantısı: Diyalogdan söz etmek skandal

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta 'FETÖ'cü generallere takipsizlik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa