17 Şubat 2017 10:12

Veliler, okullarda AGD propagandasını yargıya taşıdı

Projeniz Değiliz İnisiyatinden veliler, okullardaki Anadolu Gençlik Derneği propagandası hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Okullarda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) gözetiminde Anadolu Gençlik Derneğinin dini yarışma adı altında siyasi propaganda yürütmesi yargıya taşındı. Projeniz Değiliz İnisiyatifinden veliler Çağlayan’daki İstanbul Adliyesinde bir araya geldi.

Saadet Partisinin gençlik örgütü Anadolu Gençlik Derneğinin faaliyetlerinin Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu’na aykırı olduğunu vurgulayan veliler, AGD ile MEB hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından yapılan basın açıklamasında Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanunu’nda açıkça belirtildiği üzere Türkiye’de eğitimin çağdaş, laik ve  bilimsel esaslarla göre yapılması gerektiğinin altı çizildi.
 
{{303389}}

‘AGD OKULLARIMIZDA SİYASİ PROPAGANDA YAPIYOR’

Açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığının dini cemaatlerle vakıf ve derneklerin okullarda her türlü siyasi propagandayı yapabilmesine göz yumduğu, onay verip desteklediği belirtildi. AGD’nin MEB’in desteklediği yapılanmalardan biri olarak dikkat çektiği belirtilen açıklamada, “Bir parti ile organik bağı bilinen AGD, bir kaç yıldır okullarımızda dini içerikli yarışma bahanesiyle siyasi propaganda yapıyor. Okullarda dersliklerin bulunduğu alanlara stant açan dernek görevlileri, 18 yaşından küçük çocuklarımıza dini ve siyasi konuşma yapıp iletişim bilgilerini kaydediyor. AGD’nin okullarımızda yaptığı bu faaliyetler Anayasamıza ve Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre açık bir suç oluşturuyor. AGD’ye izin veren Milli Eğitim Bakanlığı ile okul idarecileri de suça ortak oluyor” denildi.

‘BİZ BU OYUNDAN SON DERECE ENDİŞELİYİZ’

Açıklamada Türkiye’nin yurt içinde ve dışında eğitimi daha önce de bir cemaate ihale ettiği hatırlatıldı. O cemaatin nasıl bir canavara ve terör örgütüne dönüştüğünün 15 Temmuz gecesi görüldüğü vurgulanan açıklamada, “Şimdi aynı senaryo oyuncu kadrosu değiştirilerek yeniden oynanıyor. Çağdaş, bilimsel, laik, demokratik ve parasız eğitimden yana veliler olarak bizler bu oyundan son derece endişeliyiz. Bir siyasi parti ile organik bağı açık olan AGD ve bu derneğin okullarımızda propagandasına onay veren Milli Eğitim Bakanlığı hakkında suç duyurumuzu yaptık. Yargının Milli Eğitim Bakanlığı ve AGD hakkında gereken kararı vererek kamu vicdanını rahatlatacağına inanıyoruz” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kızıltepe JİTEM davasında sanıklar yine vareste tutulacak

SONRAKİ HABER

Fazıl Say’dan ‘Evet’ diyeceklere sorular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...