14 Şubat 2017 00:20

Fuat Koç: Çaresizliği dayanışmayla aşacağız

Elazığ'da KHK ile ihraç edilen 19 öğretmenden biri olan Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fuat Koç, yaşadığı süreci Evrensel'e değerlendirdi.

Paylaş

Özkan ZÜLFİKAR
Elazığ

Elazığ'da, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) bugüne kadar toplam 19 öğretmen ihraç edildi. Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fuat Koç da bunlardan biri. İlk olarak açığa alınan daha sonra KHK ile ihraç edilen 25 yıllık Tarih Öğretmeni Koç, ihraç edilme sürecini Evrensel'e değerlendirdi. Koç, dayanışmanın önemini ve gücünü bir kez daha gördüklerini ifade etti.

‘TEPKİ GÖSTERMEMİZ ENGELLENİYOR’

İhraç edilme kararını ilk öğrendiğinde yaşayacağı ekonomik sıkıntıları düşündüğünü söyleyen Koç, “Benim başka bir geçim kaynağım yok. Tabii bunun dışında öğrencilerimden, öğretmen arkadaşlarımdan koparıldım. Benim ihraç edilmem tatil gününe denk geldi ve hiçbiriyle vedalaşamadım. Ancak dayanışma bizi kısa sürede toparladı, moral verdi. Yeni kararname ile yine öğretmenler, akademisyenler ihraç edildi. Bu sürece karşı sendikal dayanışmayı daha da arttırmalıyız”dedi.

KHK ile ihraçların devam etmesine dikkat çeken Koç, “Bizim bu baskılara karşı tepkimizi göstermemiz engelleniyor.Valilikler yürüyüş, miting, basın açıklaması yapmamızı yasaklıyor. Bizim tepki gösterebileceğimiz alanlar daraltılıyor. Çaresizlik örgütlenmeye çalışıyor. Ama biz bunu da dayanışma ile aşacağız. Bu yasaklar nereye kadar devam edecek? OHAL daha ne kadar devam edecek? Mutlaka son bulacak bunlar” diye konuştu.

‘MUSTAFA TURGUT’A BAKSINLAR’

Yargı alanında da muhatap bulamadıklarını belirten Koç, “Yargıtaya gittik, ‘Bizim alanımız değil’ dedi. İdare mahkemesine gittik onlar da ‘Bizim alanımız değil’ dedi. Peki bu mahkemeler daha ne zamana kadar bizimle ilgilenmeyecek? Ben kaç aydır ihraç edilmişim ancak henüz elime niye ihraç edildiğime dair bir yazı tebliğ edilmedi. Bir gece KHK çıkıyor, resmi gazetede yayımlanıyor, biz de ihraç edildiğimizi öğreniyoruz. Bu iş bu kadar kolay olmamalı. Biz yine de bu işin hukuk ile çözüleceğine inanıyoruz. Eğitim Sen’li öğretmenleri açığa alanlar, ihraç edenler Mustafa Turgut’un cenaze törenine baksın. Baksınlar da Eğitim Senlilerin nasıl kaliteli öğretmenler olduğunu görsünler. Bizler ihraç edilsek de hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadık. Bundan sonra da mücadeleye devam edeceğiz”diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Leyla Güven: Hayır cephesini büyütmeliyiz

SONRAKİ HABER

İkinci Astana toplantısı yarın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...