03 Ocak 2017 05:56

Fransa'da çalışanlar, mesai dışında e-posta yanıtlamayacak

Mesai saatleri dışında gelen e-postalara cevap vermeme ve çevrimdışı kalma hakkı, Fransa'da yasa olarak yürürlüğe girdi.

Paylaş

Fransa'da Mayıs’ta gündeme gelen mesai saatleri dışında gelen e-postalara cevap vermeme ve çevrimdışı kalma hakkı, yasal olarak yürürlüğe girdi.

1 Ocak 2017 itibariyle yürürlülüğe giren yasayla birlikte Fransız çalışanlar mesai saatleri dışında çevrimdışı kalabilecek; üstlerinden gelen e-postalara bakmak veya cevap vermek zorunda kalmayacak.

Yeni yasa sayesinde mesai dışında e-postalarına cevap vermeyen Fransız çalışanlar için herhangi bir cezai yaptırım olmayacak. Ancak yasa, en az 50 çalışanı olan şirketleri kapsıyor. 

Fransız araştırma şirketi Eleas, Ekim ayında yayınladığı raporda, Fransız çalışanların üçte birinin her gün mesai saatleri dışında çalışmak durumunda kaldıklarını ortaya koymuştu. Söz konusu raporda yer alan bilgilerde, çalışanların yüzde 60‘ının mesai saatleri dışında e-postalara bakılıp bakılmamasının kesin bir şekilde netleştirilmesini istedikleri yer alıyordu.

Çalışanların haklarını koruyan az sayıda yasadan biri olan çevrimdışı kalma hakkının diğer ülkeler tarafından da yasa olarak kabul edilip dilmeyeceğini ise zaman gösterecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yurttaki doğalgaz zehirlenmesine soruşturma 

SONRAKİ HABER

Ekip hasat ettikleri arpayı yaban hayat için serptiler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...