31 Mayıs 2012 10:37

‘Metin Hoca hâlâ mücadele ediyor’

Metin Lokumcu, ölümünün birinci yıl dönümünde Artvin Hopa’da anıldı. Emekli Öğretmen Lokumcu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl 31 Mayısta Hopa’daki mitingi öncesi polisin attığı biber gazıyla fenalaşmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.Eylemde zaman zaman anmaya katılanlarla pol

‘Metin Hoca hâlâ mücadele ediyor’
Paylaş
Gençağa Karafazlı

Eylemde zaman zaman anmaya katılanlarla polis arasında da gerginlikler yaşandı.

Hopa Meydanı’ndaki anma programına, Metin Lokumcu’nun Kardeşi Osman Lokumcu ile bazı aile üyeleri, Emek Partisi Eski Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, SES Genel Başkanı Çetin Erdolu, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul da katıldı.      

ÇAYAN BİRBEN UNUTULMADI

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, Metin Hoca katledildikten sonra geçen bir yılda çok sayıda insanın gaz bombasından dolayı hayatını kaybettiğini belirterek dün yaşamını yitiren Çayan Birben’i hatırlattı.

‘HOPA’YA SAHİP ÇIKANLAR YARGILANDI’

ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, bir yıl önce bu meydanda Metin Lokumcu kardeşlerini kaybettiklerini belirterek “Geçen sürede Hopa’ya sahip çıkanlar yargılandı. Metin Lokumcu’yu katledenler halen daha yargılanmadı. Biz burada aynı zamanda adalet için buluştuk” dedi.

‘BAŞBAKAN İHANET EDİYOR’

Anmaya katılanları HDK adına selamlayan Tüzel, şunları söyledi: “Hepimiz Karadenizliyiz. Başbakan da Karadenizli. Ama Başbakan yaşadığı ve doğduğu bu topraklara ihanet ediyor. Metin Lokumcu ise bu topraklar uğruna hâlâ mücadele ediyor. O bugün THY grevinde, o Trabzon’un Solaklı Vadisi’nde, o Kürt halkının yanında, o çayına deresine fındığına sahip çıkanların yanında.” (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD: Kayıplar bulunsun failler yargılansın

SONRAKİ HABER

41. yılında Sinanlar tekrar Kürecik’te

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...