25 Mayıs 2012 10:47

‘Şerzan davasının sonucu ülkenin adaletinin aynası olacaktır’

Muğla’da ülkücülerin Kürt öğrencilere saldırmasıyla başlayan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu başından vurulan ve 17 Mayıs günü hayatını kaybeden Şerzan Kurt’un ölümüyle ilgili açılan davanın 14. duruşması görüldü. Dava eksikliklerin giderilmesi gerekçesiyle ertelendi.Du

‘Şerzan davasının sonucu ülkenin adaletinin aynası olacaktır’
Paylaş

Muğla’da ülkücülerin Kürt öğrencilere saldırmasıyla başlayan olaylarda polisin açtığı ateş sonucu başından vurulan ve 17 Mayıs günü hayatını kaybeden Şerzan Kurt’un ölümüyle ilgili açılan davanın 14. duruşması görüldü. Dava eksikliklerin giderilmesi gerekçesiyle ertelendi.

Duruşma boyunca Eskişehir Adliye Sarayı önünde bekleyen ve Şerzan Kurt’un fotoğrafını taşıyan Kurt’un arkadaşları ve Anadolu Üniversitesi öğrencileri, “Şerzan Kurt için adalet ve kardeşlik” pankartı açarken sık sık,”Hepimiz Şerzan’ız hepimiz Kürdüz” sloganları attı. Mahkemenin çıkışında gruba konuşan Baba Ömer Kurt, “14. duruşma yapıldı. Buradan kamuoyuna seslenmek istiyorum. 30-35 yıldır bu savaş devam ediyor. Hani derler ya ateş düştüğü yeri yakar. Bu ateşi herkesin hissetmesi gerekir. Bu sorun çözülürse kan durur” dedi. Üniversiteye giden gençlere engeller çıkarıldığına dikkat çeken Kurt, polislerin kendi amirlerini dinlemediklerini ve polislerin “karanlık güçlere” hizmet ettiğini söyledi. Şerzan’ın hedef seçilerek öldürüldüğünü söyleyen Kurt, “Bu davanın sonucu bu ülkenin adaletinin aynası olacaktır” ifadesinde bulundu. Kurt’un konuşması ardından Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı ise, Kurt ailesinin yaşadığı acının kendi acıları olduğunu belirterek, “Eskişehir Adliyesi’nin katillerin aklandığı bir adliye haline gelmemesi için bu davanın takipçisi olacağız” dedi. (ESKİŞEHİR)

ÖNCEKİ HABER

Kaplan: Daha neyi bekliyorsunuz?

SONRAKİ HABER

Hollande’dan Afganistan’a sürpriz ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa